Infofinanciar > Lumea la zi > O nouă eră pentru Elon Musk. Tesla va începe livrările Cybertruck
Lumea la zi

O nouă eră pentru Elon Musk. Tesla va începe livrările Cybertruck

Elon Musk Sursa foto Head Topics
Sursa foto Arhiva companiei

Tesla a lui Elon Musk a început un eveniment în cadrul căruia a spus când vor începe livrările pick-up-ului său electric Cybertruck, amânat de mult timp.

Musk a condus un Cybertruck pe o scenă din Austin, Texas, în aplauzele mulțimii. El a spus că vehiculul are o platformă de camion de 6 picioare lungime și 4 picioare lățime. De asemenea, are o capacitate de încărcare utilă de 2.500 de lire sterline, o capacitate de tractare de 11.000 de lire sterline și o gardă la sol de 17 inci.

Evenimentul are loc la câteva săptămâni după ce CEO-ul Elon Musk a temperat așteptările investitorilor. El a citat probleme în accelerarea producției a ceea ce el a numit un produs „radical”.

Cybertruck este primul model nou al Tesla în aproape patru ani. Acesta este esențial pentru reputația sa de producător de vehicule inovatoare. Aceasta este o perioadă în care compania se luptă cu o cerere mai slabă de vehicule electrice. De asemenea, se luptă și cu o concurență în creștere. Cybertruck este esențial pentru a genera vânzări. Totuși, nu va ajunge la măsura modelelor 3 și Y ale companiei, care au un volum mare de vânzări.

„Ne-am săpat propriul mormânt cu Cybertruck”, a declarat Musk luna trecută. El a avertizat că va fi nevoie de un an până la 18 luni pentru a face din acest vehicul un contribuitor semnificativ la fluxul de numerar.

Miliardarul a declarat că Tesla ar putea ajunge la o rată de producție de aproximativ 250.000 de Cybertrucks pe an în 2025. Tesla s-a confruntat cu „provocări enorme în atingerea producției de volum”. Acest lucru s-a întâmplat din cauza noii sale tehnologii și a designului, a declarat Musk.