Infofinanciar > Lumea la zi > Un nou sondaj ar trebui să îl alarmeze pe Biden. Trump este în frunte în cinci state
Lumea la zi

Un nou sondaj ar trebui să îl alarmeze pe Biden. Trump este în frunte în cinci state

Un nou sondaj ar trebui să îl alarmeze pe Biden. Trump este în frunte în cinci state
Sursa foto: arhiva companiei

Un nou sondaj de opinie realizat de The New York Times a adus și mai multe vești proaste pentru președintele Biden. Care se luptă să îl ajungă din urmă pe fostul președinte Trump în statele cheie care vor decide alegerile din noiembrie.

Sondajul l-a găsit pe Trump în frunte în cinci din cele șase state de influență. Wisconsin este singurul loc în care Biden este în avantaj. Mai îngrijorător pentru Biden este faptul că sondajul a constatat că președintele pierde sprijin în rândul alegătorilor tineri și al alegătorilor de culoare și hispanici. Toți aceștia fiind esențiali pentru coaliția sa de a câștiga realegerea.

Biden are de lucru

În timp ce republicanii au făcut un tur de victorie, democrații au avertizat că este vorba de un sondaj la aproape șase luni de la ziua alegerilor. Dar aliații lui Biden au recunoscut că președintele are de lucru dacă vrea să câștige realegerea în noiembrie.

„Cu stipulațiile obișnuite privind sondajele la șase luni distanță, Biden este în urmă”, a declarat Jim Kessler. El este cofondator al think tank-ului de stânga Third Way. „Trebuie să fie într-un loc mai bun în ceea ce privește frontiera, criminalitatea și inflația pentru a câștiga. Au o poveste de spus în legătură cu fiecare dintre acestea și alte acțiuni pe care le pot lua. Dar trebuie să se apuce de treabă”.

Harry Enten de la CNN, specializat în date de sondaje, a declarat luni că cifrele The New York Times din statele din Sun Belt, Nevada și Arizona, au fost „un dezastru absolut”.

Cifrele din Michigan, Pennsylvania și Wisconsin au fost mai viabile pentru campania lui Biden, a spus Enten. El a semnalat că o măturare a statelor Marilor Lacuri și a tradiționalului „zid albastru” este calea cea mai probabilă a lui Biden spre victorie.

„Îl avantajează pe Donald Trump. Dar nu a depășit încă pragul de 270”, a spus Enten.

Trump trece pe primele locuri

Sondajul de luni, realizat în rândul alegătorilor înregistrați în cele șase state cheie, a arătat că Trump îl devansează pe Biden cu 3 puncte procentuale în Pennsylvania, 5 puncte în Michigan, 7 puncte în Arizona, 10 puncte în Georgia și 12 puncte în Nevada. Biden l-a devansat pe Trump cu 2 puncte în Wisconsin.

Biden a câștigat toate cele șase state în 2020, deși marjele sale în Arizona, Georgia și Wisconsin au fost deosebit de mici. Și se așteaptă ca toate cele șase state să fie competitive în noiembrie. Dar sondajele de opinie din zona de bătălie arată de luni de zile că Trump îl conduce pe Biden. În pofida numeroaselor sale cazuri juridice și a datelor economice puternice promovate de Casa Albă.

„Ceea ce este atât de impresionant la acest lucru este faptul că sondajele au subestimat în mod istoric sprijinul lui Trump, nu l-au supraestimat”, a declarat Ford O’Connell, un strateg republican, care a remarcat că Trump a fost la 49% sau 50% de susținere în patru dintre statele în care conduce.

„Și apoi, dacă asociezi acest sondaj cu aproape 100.000 de persoane care au apărut în New Jersey, un oraș albastru arctic, este un dezastru pentru Biden”, a adăugat el. Acesta făcea referire la un miting pe care Trump l-a organizat în Wildwood, N.J., în weekend.

Unde câștigă Biden?

Sondajul a arătat că Biden îl devansează pe Trump în rândul alegătorilor de culoare, cu 63% la 23%. Ceea ce ar reprezenta o scădere semnificativă față de 87% dintre alegătorii de culoare care au votat pentru Biden în 2020. De asemenea, sondajul a constatat că Trump și Biden sunt despărțiți doar la limită în rândul alegătorilor hispanici și în rândul alegătorilor cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani. Ambele grupuri pe care Biden le-a câștigat cu două cifre în 2020.

O scădere a entuziasmului în rândul alegătorilor de culoare, care a jucat un rol important pentru Biden în răsturnarea Georgiei în ciclul trecut, ar putea marca o lovitură pentru participarea democraților. Democrații avertizează că cifrele din sondaje nu reflectă majoritatea alegătorilor de culoare. Dar adaugă că partidul mai are încă de lucru în ceea ce privește transmiterea de mesaje către acest bloc de votanți.

„Cu siguranță există un segment al populației, inclusiv în comunitatea mea, care este frustrat. Unii sunt furioși, alții sunt confuzi. Iar unii dintre ei nu știu”, a declarat Antjuan Seawright, un strateg democrat. „Trebuie să facem unele ajustări în ceea ce privește modul în care comunicăm. Dar și unde comunicăm, pe cine folosim pentru a comunica și ce comunicăm.”

Frustrări în legătură cu războiul din Gaza

Luptele lui Biden provin în mare parte din frustrarea alegătorilor cu privire la războiul din Gaza. Unde zeci de mii de palestinieni au fost uciși în timp ce forțele israeliene urmăresc Hamas. Dar și din anxietatea cu privire la economie. În condițiile în care costul benzinei, al alimentelor și al altor bunuri rămâne ridicat.

„Este vorba de prețul benzinei, de posibilitatea de a pune mâncare pe rafturi… De a putea merge la magazin și de a cumpăra ceea ce vrei să cumperi pentru familia ta”, a declarat Vince Galko, un strateg republican din Pennsylvania. „Nu poți face asta în multe locuri. Este greu”.

O problemă serioasă

Războiul din Gaza ar putea reprezenta o problemă deosebită pentru Biden. Deoarece este o chestiune care ar putea determina alegătorii tineri și alegătorii cu înclinații democrate să îl abandoneze pe președinte sau să stea acasă în noiembrie. Casa Albă și campania lui Biden au încercat să meargă pe o linie prudentă. Au cerut Israelului să facă mai mult pentru a proteja civilii și să trimită mai mult ajutor în Gaza. Dar au promis în același timp că sprijinul pentru Israel este „de fier” după atacurile Hamas din octombrie anul trecut.

Democrații care candidează în curse competitive pentru Senat sunt în fața lui Biden, un avantaj pentru partid și un semn că Biden ar putea avea loc să crească dacă își va mobiliza baza.

Candidații pentru Senat

În Pennsylvania, actualul senator Bob Casey îl devansează pe adversarul său republican Dave McCormick. Cu 46% de susținere față de 41%. În vest, în Nevada, actualul senator Jacky Rosen îl conduce pe republicanul Sam Brown. Cu 40 la sută față de 38 la sută. În timp ce în Arizona, reprezentantul democrat Ruben Gallego îl conduce pe republicanul Kari Lake cu 45 la sută față de 41 la sută.

„Cursele sunt hiperlocale”, a declarat Seawright. „Ceea ce înseamnă că trebuie să petrecem mai mult timp în locurile în care, în cele din urmă, alegerile se rezumă în mod tradițional la asta. Nu înseamnă că neglijăm alte locuri. Dar trebuie să petrecem mai mult timp intenționat în acele locuri”.

Sondajele, respinse

Președintele și campania lui Biden au respins în mod constant sondajele care îl arată pe Trump în frunte în cursă. Ei au argumentat că sondajele sunt doar o fotografie în timp. Cu câteva luni înainte de ziua alegerilor. Campania lui Biden a susținut că are banii și infrastructura necesară în principalele state de luptă pentru a învinge în noiembrie. Asta în timp ce Trump a consumat banii de campanie pe taxe legale și operațiunea sa a fost lentă în a-și intensifica activitatea în statele în care se află.

Există, de asemenea, unele semne de impuls pentru Biden în afara sondajului Times.

Biden se descurcă mai bine în rândul alegătorilor probabili. Sondajul Times arată că Michigan, Pennsylvania și Wisconsin sunt toate separate de 3 puncte procentuale sau mai puțin în rândul acestui grup, informează thehill.com