Infofinanciar > Vocile afacerilor > Un nou parteneriat în România! Mokka BNLP va colabora cu platforma e-commerce Seliton
Vocile afacerilor

Un nou parteneriat în România! Mokka BNLP va colabora cu platforma e-commerce Seliton

mokka și seliton, sursa foto: arhiva companiei
Sursa foto: arhiva companiei

Mokka este primul furnizor de servicii Buy Now, Pay Later (BNPL/ Cumperi acum, plătești mai târziu) de la noi din țară. Aceasta, împreună cu Seliton, au încheiat recent un parteneriat. Seliton este una dintre cele mai avansate platforme de e-commerce din România. Experiența sa în domeniu se întinde pe o perioadă de 15 ani.

Parteneriatul strategic dintre cele două companii urmărește îmbunătățirea experienței de shopping a clienților prin oferirea unei soluții de plată flexibile, personalizate în funcție de preferințele fiecăruia. Totodată, plata amânată Mokka pune la dispoziția retailerilor online din portofoliul Seliton un instrument eficient atât pentru creșterea valorii coșului de cumpărături, cât și pentru fidelizarea cumpărătorilor și facilitarea accesului lor la produse din categoria premium.

Parteneriat cu Mokka

„Ne bucură parteneriatul încheiat cu Mokka pentru că astfel putem oferi clienților noștri opțiuni financiare care ajută la dezvoltarea business-ului lor. An de an, am integrat funcționalități care ne-au transformat într-o platforma all-in-one, de la integrări la cheie cu companii de curierat și instrumente de plată securizate, la sistem de depozit propriu, functionalități pentru comerțul internațional și B2B. Cum cererea de microcreditare este tot mai ridicată, ne-am dorit ca prin parteneriatul cu Mokka să răspundem necesităților unui segment important de clienți”, spune Georgi Mirchev, CEO Seliton România.

„Prin parteneriatul cu Seliton avem oportunitatea să oferim unui număr însemnat de retaileri on-line un produs financiar performant, cu o tehnologie în continuă dezvoltare. Mokka aduce avantaje semnificative comercianților, pentru că are capacitatea de a crește vânzările, gradul de loializare și, în același timp, scade rata de abandon la ckeck-out. Mokka BNPL susține decizia de cumpărare rapidă. Clienții magazinelor trebuie să se gândească doar cum să împartă suma în rate cât mai convenabile”, explică Alexandru Balaci, CEO Mokka România.

Impact major asupra comerțului

Adoptarea plății alternative BNPL are un impact major asupra comerțului online și celui din magazine fizice, oferind multiple oportunități retailerilor. Pe lângă creșterea vânzărilor și a valorii medii a coșului de cumpărături, comercianții care au integrat BNPL au reușit să atragă noi clienți, mai ales din rândul tinerilor cumpărători.

Opțiunea de plată Cumperi acum, plătești mai târziu este foarte populară în rândul generațiilor Millennials și Gen Z, grupuri demografice pentru care flexibilitatea plății și accesul rapid la microcreditare sunt elemente foarte importante. Creșterea gradului de satisfacție al clienților conduce la achiziții repetate și la fidelizarea cumpărătorilor. „Studiile interne arată că rata clienților care au făcut cumpărături repetate cu Mokka ajunsese, la finalul anului trecut, la 60%”, mai spune Alexandru Balaci.

Finanțarea cumpărăturilor

Mokka BNPL este folosită de utilizatorii din România în primul rând pentru finanțarea cumpărăturilor cu valoare mare (spre exemplu mobilă). Electronicele și electrocasnicele ocupă a doua poziție în topul produselor cumpărate cu Mokka BNPL, în timp ce segmentul de Fashion, care urmează în acest clasament „are potențialul de a deveni numărul 1 între produsele achitate cu Buy Now, Pay Later”, subliniază CEO-ul Mokka România, Alexandru Balaci, se arată într-un comunicat de presă.