Infofinanciar > Esential > Un nou lanț de magazine în România! Ce vor găsi clienții la Froo
Esential

Un nou lanț de magazine în România! Ce vor găsi clienții la Froo

Froo România, sursa foto: arhiva companiei
Sursa foto: arhiva companiei

Românii au de acum posibilitatea de a-și face cumpărăturile într-un nou magazin. Unul dintre cele mai mari branduri de magazine de proximitate moderne din Europa lansează un nou lanț de magazine și la noi în țară. Clienții vor găsi aici o selecție generoasă de produse din mărci românești cunoscute.

Este vorba despre noul Froo, care este echivalentul magazinului Żabka, care operează în Polonia. Noul brand este deschis în ecosistemul Grupului Żabka. Acesta deține, printre altele, 10.000 de magazine Żabka în Polonia și Maczfit, o companie lider de catering dietetic. Acum, în colaborarea cu DRIM Daniel Distribuție care a început în luna februarie a acestui an, cele două au preluat pachetul majoritar într-o companie lider de distribuție FMCG în România.

Originar din Polonia

Żabka Group este originar din Polonia. Este un ecosistem all-inclusive de magazine de proximitate, cu canale de vânzare atît fizice, cât și digitale. În fiecare zi, mai mult de 3 milioane de oameni care țin la timpul lor liber fac cumpărături de aici. Un lucru după care este cunoscut acest lanț în Polonia este faptul că 17 milioane de clienți se află la numai 500 de metri distanță de cel mai apropiat Żabka. Un alt lucru care mai trebuie evidențiat este faptul că în fiecare zi, în Polonia, se deschid câte trei noi magazine.

În Polonia, numărul de magazine deschise sub bannerul Żabka se ridică la mai mult de 10.000, magazine automatizate fără angajați Nano, soluții q-commerce și e-commerce și catering dietetic. Primul magazin a fost deschis în anul 1989 în Polonia. Iar de atunci și-a construit poziția de lider. Acum, având peste 25 de ani de experiență acumulați pe piața din Polonia, brand-ul vine și în România, sub numele de Froo.

Deschidere Froo România, sursa foto: arhiva companiei

Deschidere Froo România, sursa foto: arhiva companiei

„România este o piață importantă în Europa Centrală și de Est, cu o populație de peste 19 milioane de locuitori, ceea ce o face a doua cea mai mare piață de consum din regiune. Profilul de consumator similar cu cel din Polonia și perspectivele de creștere pentru piața din România au făcut din această direcție un pas firesc în extinderea Grupului Żabka. Consumatorii români apreciază magazinele mici, de proximitate, unde pot face cumpărături  spontane pentru consumul imediat – motiv pentru care Froo se potrivește bine nevoilor lor,  sloganul său fiind „Tot ce ai nevoie, vei găsi la Froo”, a declarat Anna Grabowska, Director General Zabka International.

Pe plan internațional

După succesul pe care l-a cunoscut pe piața din Polonia, acum Żabka se extinde și în România. Și nu numai atât, ci este chiar prima piață internațională pe care pătrunde.

„Anul trecut, am finalizat tranzacția cu DRIM Daniel Distribuție. Și am început să ne dezvoltăm lanțul de magazine Froo. Am început, de asemenea, să dezvoltăm Froo Bistro-ul nostru. Aceasta este o soluție de „masă în mișcare” pentru oameni. Și avem în plan să ne dezvoltăm și serviciile. În ceea ce privește Froo, am avut nevoie de trei luni, de când am finalizat oficial tranzacția pentru a deschide primul magazin”, a declarat Anna Grabowska, Director General Zabka International.

Żabka în România

Deși românii nu vor găsi pe piață acest nume, ei vor găsi Froo. Numele este unul adaptat, însă sub acesta se ascund același brand-ing și caracter al mărcii poloneze.

„Am început cu o foaie curată și ne-am uitat la ce vor românii. Primul lucru pe care l-am observat cu adevărat este că, deși Żabka este un super brand, nu este brandul pentru români, din motive evidente. De aceea avem Froo în România”, a explicat Radu Trandafir, Director General, Froo Romania Retail S.R.L.

Zâmbetul caracteristic al lui Żabka se regăsește în continuare în sigla Froo, chiar sub literele RO. Acest lucru are două semnificații, după cum a explicat Radu Trandafir. Prima dată, acest lucru face referire la România. Cel de-al doilea lucru pe care îl arată este zâmbetul. Acesta este un simbol important pentru brand și arată o deschidere și o abordare pozitivă față de clienți.

Froo, magazinul din apropiere

Până în acest moment, pe piața din România există cinci magazine. Reprezentanții Froo au transmis să doresc să deschidă magazine în toate marile orașe din România. Froo România S.R.L., care aparține din Grupul Żabka, dorește să susțină antreprenoriatul local. În acest fel, magazinele vor opera sub un model de parteneriat de afaceri. Ele vor avea suprafețe de 50 și 70 de metri pătrați. De asemenea, românii vor avea de unde să aleagă. În magazinele de 50 de metri pătrați va exista un sortiment de 2.400 de produse, iar în cele de 70 de mp se dorește o gamă de aproape 3.000.

Magazin Froo, sursa foto: arhiva companiei

Magazin Froo, sursa foto: arhiva companiei

În magazine se va găsi un sortiment format din mărci românești cunoscute și mărci internaționale provenite de la furnizori români, până la 80%. Cu toate acestea, după exemplul polonez, se vor mai găsi produse private label – gama include sandvișuri Tommy Bites, produse de prânz Good Soul și băuturi Barefruit. O gamă largă de gustări calde, cum ar fi hot dog sau cartofi prăjiți și cafea sunt, de asemenea, disponibile în toate magazinele, care operează sub bannerul Froo Bistro.