Infofinanciar > Lumea la zi > Notă sumbră pentru economia mondială. Războiul dintre Israel și Hamas face ravagii nu doar pe front
Lumea la zi

Notă sumbră pentru economia mondială. Războiul dintre Israel și Hamas face ravagii nu doar pe front

Economie mondială
Sursa foto Arhiva companiei

Cei mai importanți oameni de finanțe de pe Wall Street au adoptat un ton pesimist în ceea ce privește economia globală. Aceștia au fost la o reuniune emblematică din Arabia Saudită. Aceasta a vizat medierea de afaceri, în timp ce se desfășoară un conflict violent între Israel și Hamas.

Evenimentul anual este folosit de participanți pentru a stabili relații cu cele mai mari companii din Arabia Saudită. De asemenea, se doresc afaceri și cu fondul său suveran de investiții în valoare de 778 de miliarde de dolari. Participanții sunt atrași de promisiunea unor tranzacții. În același timp, regatul încearcă să își desprindă economia de petrol.

Dar o escaladare a conflictului dintre Hamas și Israel într-un conflict mai amplu a umbrit evenimentul numit „Davos în deșert”. Aceasta este o aluzie la întâlnirea anuală a liderilor mondiali și a șefilor de companii din Alpii elvețieni, conform reuters.com.

La întâlnire a fost și directorul general al JPMorgan Chase, Jamie Dimon. Acesta a încurajat Arabia Saudită să nu renunțe la o inițiativă condusă de Statele Unite pentru ca regatul să stabilească relații oficiale cu Israelul.

„În pofida a ceea ce s-a întâmplat în Israel, vă îndemn pe toți să continuați acest efort. Este singura modalitate de a ajunge acolo cu o anumită conducere din partea Arabiei Saudite, pentru oamenii din Orientul Mijlociu”, a declarat Dimon în cadrul Future Investment Initiative (FII) de la Riad.