Lumea la zi

Norocos este puțin spus! Un american a câștigat marele premiu de 2,04 miliarde de dolari la loterie

forbes.ro
sursa foto forbes.ro

În urma extragerii Powerball, o persoană din California a atins numărul norocos, și a câștigat marele premiu record de 2,04 miliarde de dolari, potrivit oficialilor loteriei. Doar un singur bilet a nimerit toate cele șase numere pentru a revendica premiul cel mare. Numerele câștigătoare pentru extragerea de luni sunt: 10, 33, 41, 47 și 56, cu un Powerball de 10.

Un bilet vândut în Florida a câștigat Power Play Match în valoare de 2 milioane de dolari. Alte douăzeci și două de bilete vândute în întreaga țară au câștigat Powerball Match pentru premii de 1 milion de dolari.  Marele premiu are o valoare totală estimată în bani de 997,6 milioane de dolari, potrivit Fox News.

Jackpotul a fost raportat ca fiind estimat la 1,9 miliarde de dolari luni, dar premiul a fost mărit la 2,04 miliarde de dolari marți dimineață, după calcule actualizate.  Jackpotul câștigat marți a fost de departe cel mai mare premiu câștigat vreodată la loterie, depășind precedentul premiu record de 1,586 miliarde de dolari câștigat de trei deținători de bilete Powerball în 2016.

Nimeni nu a mai nimerit toate cele cinci numere albe plus Powerball-ul roșu în 40 de extrageri consecutive. Ultimul câștigător al marelui premiu a nimerit toate cele șase numere în Pennsylvania, pe 3 august, luând acasă premiul cel mare de 206,9 milioane de dolari.

Extragerea a fost amânată

Extragerea Powerball de luni seară a fost amânată cu aproape 10 ore, până marți dimineață, deoarece o loterie participantă a avut probleme în procesarea vânzărilor.  Asociația a declarat că este împotriva politicii sale să spună care loterie a avut această întârziere.

Oficialii Powerball au emis o declarație marți dimineață, în care au spus că o loterie participantă încă își procesează datele privind vânzările și jocurile și că toate cele 48 de loterii participante trebuie să transmită datele lor înainte de a putea fi extrase numerele câștigătoare.

În declarație se spune că Powerball „are cerințe stricte de securitate pentru a proteja integritatea jocului și rămâne angajată să organizeze o extragere care să ofere tuturor jucătorilor o șansă corectă de a câștiga”.

Extragerea a avut loc sub supravegherea oficialilor de securitate ai loteriei și a auditorilor independenți, odată ce protocoalele de securitate vor fi finalizate.

Premiul anunțat este destinat câștigătorilor care își primesc câștigurile printr-o rentă viageră plătită pe o perioadă de 29 de ani. Cu toate acestea, câștigătorii aleg, de obicei, opțiunea în numerar.

Cel mai mare premiu de până acum

Estimarea în bani pentru jackpot este acum de 929,1 milioane de dolari. Jackpotul masiv vine după ce sâmbătă nimeni nu a câștigat premiul de 1,6 miliarde de dolari, ca urmare a 40 de extrageri Powerball consecutive fără câștigător.

Nimeni nu a mai nimerit toate cele șase numere și nu a mai câștigat marele premiu din 3 august, când a fost câștigat un jackpot de 206,9 milioane de dolari în Pennsylvania.

Powerball este un joc de loterie, prima sa variantă a apărut în jurul anului 1988, iar varianta cunoscută la momentul actual a luat formă în 2008. Acesta se joacă în 45 de state, precum și în Washington, D.C., Puerto Rico și Insulele Virgine americane. Șansele de a câștiga premiul cel mare sunt de 1 la 292,2 milioane, potrivit oficialilor Powerball.