Infofinanciar > Lumea la zi > Luna noiembrie va depinde de votul tinerilor. De ce îi ignoră politicienii pe mileniali și Gen Z?
Lumea la zi

Luna noiembrie va depinde de votul tinerilor. De ce îi ignoră politicienii pe mileniali și Gen Z?

Americanii sunt chemați la urne pentru ,,Super Marțea” alegerilor (Sursă foto: dreamstime)
Sursa foto Arhiva companiei

Era inevitabil ca o cursă prezidențială condusă de doi candidați geriatrici să forțeze o conversație națională despre legislatorii noștri îmbătrâniți. Dar vârsta nu este o problemă doar în circuitul prezidențial. Congresul se confruntă cu propria schimbare de generație. Pe măsură ce un val de candidați din generația mileniului și chiar din generația Z se pregătesc să intre în serviciul public național.

Acum, un nou sondaj Harvard IOP Youth Poll scoate în evidență cât de dinamic este cu adevărat votul tinerilor. De asemenea, arată cât de important este să risipim miturile pe care ambele partide politice le-au creat despre ce înseamnă să fii un tânăr alegător în America.

Votul pentru Biden

Dacă președintele Biden vrea să își păstreze postul, trebuie să revendice statutul de prim-ministru în ceea ce privește răspunsul la votul tinerilor neînțeles din țara noastră. Acest lucru înseamnă mai mult decât slogane. Înseamnă să recunoaștem că multe dintre preconcepțiile noastre despre tinerii alegători sunt greșite. Politica noastră toxică nu este în întregime din vina unui Partid Republican radicalizat.

Pentru început, a trecut timpul să ne opunem încercărilor cinice ale Partidului Republican de a lega toți tinerii alegători de protestele anti-război din campusurile universitare din întreaga țară. Aceste proteste au dus la imagini șocante cu poliția. Aceasta a arestat studenți și cadre didactice. A polarizat discuția națională timp de câteva săptămâni. Doar aproximativ 1 din 3 alegători (34%) cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani consideră războiul Israelului din Gaza ca fiind principala lor problemă.

Există, de asemenea, mitul omniprezent și dăunător conform căruia tinerii alegători vor vota doar pentru candidații dispuși să le anuleze datoriile studențești.

Fox News și alte instituții media de dreapta au dedicat sute de ore de emisie pentru a-i prezenta pe tinerii alegători ca fiind studenți egoiști și lacomi care au acumulat datorii la facultate pentru a obține diplome inutile și care acum vor ca americanii din clasa muncitoare să plătească factura. Biden a încercat, de asemenea, să profite de dezbaterea privind împrumuturile studențești. Ei au subliniat anularea de datorii în valoare de 146 de miliarde de dolari de către administrația sa. Nu este un secret că președintele speră că măsurile sale foarte publice de anulare a acestor împrumuturi vor readuce tinerii progresiști sceptici în rândurile democraților.

Ce probleme există?

Există o singură problemă. Marea majoritate a tinerilor alegători nu sunt obsedați de datoriile pentru împrumuturi studențești.

Potrivit sondajului Harvard Youth Poll, doar 26 la sută dintre tinerii alegători consideră această problemă ca fiind principala lor preocupare. Lucru ce face ca aceasta să fie de departe cea mai puțin populară problemă pe radarul tinerilor alegători. Acest lucru este valabil indiferent dacă alegătorul în cauză este democrat, republican sau independent. Democrații au căzut încă o dată în plasa unei narațiuni false fabricate de redacțiile de presă de dreapta pentru a-i face să pară că nu sunt la curent cu ceea ce îi interesează de fapt pe tinerii alegători.

Noile date de la Harvard explică în mare măsură tendința despre care am vorbit în rubrica de săptămâna trecută privind numărul record de tineri americani care se deconectează complet de la politică. Chiar și atunci când mesajul de campanie este pozitiv – să spunem, de exemplu, accentul pus de Biden pe anularea împrumuturilor studențești – acesta tinde să se concentreze asupra unor probleme care implică doar o mică parte a electoratului.

Dacă democrații încep să implice tinerii alegători în probleme care îi interesează cu adevărat, vor găsi un electorat gata să fie de partea lui Biden în aproape toate problemele majore. De exemplu, 57% dintre tinerii democrați și 53% dintre tinerii republicani consideră că „protejarea democrației” este prioritatea lor principală. Când vine vorba de apărarea democrației noastre, tinerii alegători au încredere în Biden în detrimentul fostului președinte Trump cu o marjă impresionantă de 12 puncte.

Ce își doresc tinerii?

Libertatea reproducerii este cea mai importantă problemă pentru tinerii democrați. Aproape 7 din 10 (68%) clasează dreptul la avort drept principala lor preocupare. Acest lucru este valabil și pentru jumătate dintre independenți (49 la sută) și aproape un sfert (24 la sută) dintre republicani. Având în vedere că republicanii se află într-o serie istorică de pierderi electorale din cauza poziției lor extremiste împotriva avortului. Este de înțeles că candidații republicani ar prefera să îl fixeze pe Biden pe tema împrumuturilor pentru studenți în loc să își apere propriile atacuri de nerefuzat asupra drepturilor reproductive.

Cele mai recente date de la Harvard dezvăluie un electorat care seamănă destul de mult cu 2020 și 2022, când democrații l-au detronat pe Trump și apoi au deraiat așa-numitul val roșu, concentrându-se pe probleme fundamentale ale democrației și ale libertății de reproducere. La vremea respectivă, experții l-au mustrat pe Biden pentru că a adus argumente nobile despre apărarea democrației despre care au susținut că nu ar fi rezonat cu alegătorii tineri. Această viziune mioapă a fost greșită în 2020 și 2022, iar sondajul de la Harvard arată că este încă greșită astăzi.

Dacă Biden vrea ca alegătorii tineri să se prezinte la vot așa cum au făcut-o în 2020, va trebui să își conteste propria gândire despre motivele pentru care acești alegători au devenit dezamăgiți din punct de vedere politic. Să le vorbească despre problemele de care le pasă cu adevărat ar fi un prim pas excelent.

Tinerii alegători au spus deja că au mai multă încredere în Biden decât în Trump pentru a răspunde preocupărilor lor. Este timpul ca Biden să le transmită acestor alegători că le aude frustrarea, conform thehill.com.