Infofinanciar > Info > Noi vouchere din partea Guvernului! Cine primește acești bani
Info

Noi vouchere din partea Guvernului! Cine primește acești bani

Bani
sursă foto: cancan.ro

Unii români au acum un motiv de bucurie, căci ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), Marcel Boloș, vine cu marele anunț. Vor fi disponibile noi vouchere pentru cetățeni, iar acestea au de această dată până  valoarea de 4000 de lei.

Este vorba, prima dată, despre un ajutor în valoare de 2000 de lei destinat familiilor cu venituri mici care în cadrul cărora sunt mulți copii, dar și pentru persoanele vârstice care nu mai locuiesc nimeni și au trecut de vârsta de 60 de ani. În plus, în același proiect se încadrează și persoanele cu dizabilități care putea beneficia de un vouchere de 4000 de lei.

Însă, trebuie îndeplinite anumite cereri și condiții pentru a fi eligibil în acest nou proiect al ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

Pentru ce sunt destinați acești bani?

Aceste vouchere sociale vin în sprijinul românilor ce fac parte din categoria defavorizată din punct de vedere al veniturilor, iar banii vor putea folosiți pentru repararea locuințelor, fie că sunt case sau apartamente. Pe lângă asta, voucherele vor mai putea fi acordate și pentru achiziționarea de electrocasnice, tot în valoare de 4000 de lei, iar totul are drept scop reintegrarea socială, potrivit celor relatate de Marcel Boloș

„Avem un pachet de servicii pe care îl oferim pentru trei categorii de beneficiari: familiile sărace cu mulți copii, persoanele vârstnice care locuiesc singure și care au vârsta peste 60 de ani şi plafonul de venit până în 2.000 lei, dar şi persoanele cu dizabilități”, subliniază ministrul de la MIPE în cadrul unei emisiuni televizate.

Boloș detaliază subiectul și spune că acest serviciu de ajutor va face referire la un tip specific de locuințe: „Este vorba de un pachet de servicii sociale care include și componenta aceasta de reparare a locuințelor, în special locuințele sociale care sunt proprietatea unităților administrativ-teritoriale, dar și proprietatea acestor categorii de beneficiari pe care le-am menționat”.

Beneficiari în România

„Valoarea acestui voucher este de 4.000 lei pentru repararea locuințelor și, în plus, mai pot beneficia și de voucher pentru electrocasnice, pentru ceea ce înseamnă reintegrare socială, tot în valoarea de 4.000 lei”, afirmă Marcel Boloș.

Acesta din urmă spune și despre analizele pe care reprezentanții Ministerului pe care îl conduce le-au realizat deja, căci totul face parte dintr-un program operațional. „Avem o țintă de 220.000 de beneficiari pe care o avem stabilită conform programului operațional”, citează cancan.ro.

Când se vor da banii

Această Ordonanță de Urgență este deja în lucru şi va ajunge pe masa negocierilor în cadrul Guvernului cât de repede se poate. „Noi încercăm ca mecanismul instituțional și financiar pentru ca să sprijinim categoriile acestea sărace de românii să îl avem finalizat în cursul trimestrului întâi, respectiv până la sfârșitul lunii martie și să putem începe acordarea efectivă, probabil începând cu trimestrul al 2-lea al acestui an”, mai spune Marcel Boloș.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.