Infofinanciar > Lumea la zi > Noi recorduri pentru Tesla! Numărul livrărilor a atins valori uriașe
Lumea la zi

Noi recorduri pentru Tesla! Numărul livrărilor a atins valori uriașe

Mașini Tesla, Sursă foto: Ora de Sibiu
Sursă foto: Ora de Sibiu

Au sosit cele mai recente cifre ale vânzărilor Tesla, însă acestea sunt cât se poate de „mixte”. Compania a produs 365.923 de vehicule și a livrat 343.830 în al treilea trimestru al acestui an, au anunțat duminică reprezentanții Tesla. Astfel, livrările au stabilit un nou record pentru companie și sunt în creștere față de datele înregistrate anul trecut: 310.048 în primul trimestru; 254.695 în al doilea trimestru; 241.300 în trimestrul al treilea semestru. Cu toate acestea, livrările au fost sub așteptările analiștilor, care erau mai aproape de 360.000.

Compania a invocat provocările logistice ca motiv pentru această discrepanță, menționând că a existat o creștere a numărului de mașini în tranzit la sfârșitul trimestrului, care vor fi livrate după ce vor ajunge la destinație.

„Din punct de vedere istoric, volumele noastre de livrare au fost înclinate spre sfârșitul fiecărui trimestru din cauza construcției regionale de mașini în loturi”, au declarat reprezentanții Tesla într-un comunicat de presă. „Pe măsură ce volumele noastre de producție continuă să crească, devine din ce în ce mai dificil să asigurăm capacitatea de transport a vehiculelor și la un cost rezonabil în timpul acestor săptămâni de vârf logistic.”

Potrivit companiei, cifrele de producție ale Tesla au crescut de la 305.407 în primul trimestru, 258.580 în al doilea trimestru și 237.823 în trimestrul al treilea al anului trecut, scrie Bussines Insider.

Dintre vehiculele produse în cel mai recent trimestru de Tesla, 19.935 au fost Model S și Model X, iar 345.988 au fost Model 3 și Model Y, mai ieftine. În ceea ce privește livrările, 18.672 au fost Model S și X, iar 325.158 au fost Model 3 și Y.

În ultimele două trimestre, Tesla a citat problemele legate de lanțul de aprovizionare, agravate de invazia Rusiei în Ucraina, precum și închiderea fabricii sale din Shanghai pe fondul creșterii numărului de cazuri de COVID-19 în oraș, ca factori care au împiedicat producția și livrarea.

Tesla își va publica rezultatele financiare pentru trimestrul al treilea pe data de 19 octombrie.

Tesla bagă în service peste 1 milion de mașini

Reprezentanții companiei americane au rechemat în service-urile lor peste 1 milion de autoturisme, deoarece acestea au prezentat mai multe probleme la geamuri. Însă, această acțiune se îndreaptă asupra tuturor modelelor din toată gama Tesla, fabricate începând din 2017 și până în prezent.

Autoturismele trebuie să fie reparate, deoarece este posibil ca sistemul automat de protecție să nu reacționeze adecvat după ce senzorii detectează un obstacol. Acest lucru ar duce automat la creșterea riscului de rănire al pasagerilor.