Infofinanciar > Lumea la zi > Noi amenințări din partea Rusiei. Londra, Washington, Berlin și Kiev ar putea fi atacate
Lumea la zi

Noi amenințări din partea Rusiei. Londra, Washington, Berlin și Kiev ar putea fi atacate

sursă foto: Capital.ro
Sursa foto: arhiva companiei

Kremlinul a amenințat că va lansa rachete nucleare asupra Londrei, Washingtonului, Berlinului și Kievului. Asta dacă Rusia va fi obligată să renunțe la teritoriul ucrainean pe care l-a invadat.

Dmitri Medvedev, un aliat apropiat al lui Putin, care a fost președinte din 2008 până în 2012, a declarat că, dacă o înfrângere militară va duce la o întoarcere la frontierele din 1991, când Uniunea Sovietică s-a prăbușit, Moscova va declanșa Armaghedonul.

Un război global

„Încercările de a readuce Rusia la frontierele din 1991 vor duce la un singur lucru”, a spus el. „Spre un război global cu țările occidentale folosind întregul arsenal strategic al statului nostru. La Kiev, Berlin, Londra, Washington”.

Rachetele nucleare hipersonice ar lovi, de asemenea, „toate celelalte locuri istorice frumoase care au fost incluse de mult timp în țintele de zbor ale triadei noastre nucleare”.

„Vom avea curajul să facem acest lucru dacă este în joc dispariția unei țări milenare, marea noastră Patrie, iar sacrificiile făcute de poporul rus de-a lungul secolelor vor fi în zadar? Răspunsul este evident”, a mai adăugat acesta. El a sugerat că Kievul și Occidentul ar trebui să îi permită lui Putin să aibă acele părți din Ucraina pe care le consideră Rusia.

Rusia amenință țările occidentale

„Este mai bine să returnăm totul [la noi] înainte de a fi prea târziu. Sau o vom returna noi înșine cu pierderi maxime pentru inamic. Ca în Avdiivka. Războinicii noștri sunt eroi!”.

Medvedev, adjunctul șefului Consiliului de securitate rus care controlează războiul, a atacat „adopțiile anglo-americane mocnite” care se opun lui Putin.

Miniștrii britanic și german al apărării Grant Shapps și Boris Pistorius sunt „neghiobii care cred că lumea nu-și poate permite o victorie a Rusiei în război”, a declarat el pe canalul său Telegram. Dacă le-ar fi ieșit bine, ar fi avut loc o „prăbușire directă și ireversibilă a Rusiei actuale”. Inclusiv a teritoriilor sale recent invadate.

Un război civil violent

Ar putea avea loc „un război civil violent cu dispariția definitivă a țării noastre de pe harta lumii, zeci de milioane de victime, moartea viitorului nostru”.

„Și acum vine întrebarea principală. Oare acești idioți chiar cred că poporul rus va înghiți o astfel de rupere a țării lor? Că noi toți ne vom resemna cu gândul – Asta e, s-a întâmplat. Au câștigat. Rusia actuală a dispărut. E păcat, bineînțeles, dar trebuie să continuăm să trăim într-o țară moartă, prăbușită, pentru că războiul nuclear este mult mai rău pentru noi decât moartea celor dragi nouă, copiilor noștri, a Rusiei noastre…?.

„Occidentul nu trebuie să creadă că într-un astfel de scenariu, că liderilor Rusiei „le va tremura mâna” în a apăsa butonul nuclear”, informează dailymail.com