Infofinanciar > Lumea la zi > Nikki Haley nu renunță! După înfrângerea jenantă de la Nevada, luptă în continuare
Lumea la zi

Nikki Haley nu renunță! După înfrângerea jenantă de la Nevada, luptă în continuare

nikki-haley-candidat republican presedintie, sursa ABCNews
Sursa foto: ABCNews.com

Echipa de campanie lui Nikki Haley a respins miercuri, 7 februarie, înfrângerea jenantă suferită în alegerile primare din Nevada. Asta arată că fosta ambasadoare a Națiunilor Unite va continua cu demersul ei improbabil împotriva fostului președinte american Donald Trump.

Haley a pierdut  alegerile primare republicane din Nevada, chiar dacă a fost singurul candidat listat pe buletinul de vot. Ea a obținut doar 31% în competiție. Cu mult în spatele celor 63% dintre voturile exprimate pentru „niciunul dintre acești candidați”. Trump pare să câștige toți cei 26 de delegați ai Nevadei. Potrivit unor informații din interiorul partidului din Nevada, echipa lui Trump nu a făcut niciun efort pentru a mobiliza oamenii să voteze în această primară.

La un miting din 27 ianuarie în Las Vegas, Trump le-a spus celor prezenți să nu se prezinte la vot. Ci să se concentreze în schimb pe caucusuri. Aproape 44.000 de persoane au votat în această primară pentru „niciunul” dintre candidați, mai mult decât dublu față de cei care au votat pentru Haley, conform reuters.com.