Infofinanciar > Info > Nicușor Dan: Podul de la Doamna Ghica va fi deschis înainte de 1 septembrie
Info

Nicușor Dan: Podul de la Doamna Ghica va fi deschis înainte de 1 septembrie

Nicusor Dan Sursă foto Econmedia
Sursă foto Economedia

Traficul la nivelul Capitalei poate fi infernal, mai ales în cadrul orelor de vârf în care foarte multe persoane circulă pe șosele. O mare aglomerație se formează de asemenea dimineața, când oamenii pleacă la servici sau își lasă copiii la școală sau seara, atunci când multe persoane ies de la muncă și se îndreptă spre casă. Astfel, odată cu începerea școlii din septembrie și cu nevoia părinților de a-și duce copiii la unitățile de învățământ, traficul va fi și mai îngreunat.

Dar, în anumite zone, traficul se va mai fluidiza. Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că podul Doamna Ghica urmează să fie deschis. Astfel, circulația va fi permisă.

Se deschide Podul Doamna Ghica 

Se anunță o veste bună înainte de începerea școlii. O anumită zonă din Capitală va putea beneficia de o fluidizare a circulației. Acest lucru va fi posibili deoarece, conform anunțului lui Nicușor Dan, Podul Doamna Ghica va fi deschis spre circulație. „La podul de pe Doamna Ghica am promis că înainte de începerea şcolilor o să dăm drumul. Şcoala începe luni, 11 septembrie, şi în săptămâna dinainte o să dăm drumul la circulaţie. O să mai rămână nişte lucrări sub pod, la amenajarea parcărilor şi mici detalii, dar se va circula pe pod în momentul în care începe şcoala”, a precizat Dan, întrebat despre stadiul acestui proiect

Conform edilului Capitalei, la acest moment se desfășoară diferite teste pentru ca aceștia să se asigure că această lucrare de infrastructură este stabilă și rezistentă. „În acest moment se fac testele. Este obligatoriu, conform legii, este o lucrare de infrastructură şi există normative despre cum se verifică rezistenţa acestei lucrări de infrastructură. Au venit nişte camioane încărcate şi static şi dinamic, care să vadă că structura de rezistenţă rezistă. Va fi dat în folosinţă fără recepţie, dar recepţia nu se va face în 10 ani, se va face în câteva luni după darea în folosinţă”, a explicat primarul general, conform Agerpres .

Aceste procese de verificare a construcției au fost începute joi, conform anunțului viceprimarului Capitalei  Stelian Bujduveanu. Așadar, se desfășoară diferite teste de rezistență, folosind aparaturi performante, pentru a asigura buna funcționare a podului. „Pentru realizarea acestor măsurători sunt folosite 8 autoutilitare de mare tonaj care sunt poziționate în diferite puncte ale pasajului. După finalizarea acestor probe, Trustul de Clădiri Metropolitane Oficial va realiza testele dinamice, luni și marți, 28-29 August”, a anunțat Stelian Bujduveanu. Compania Municipală Trustul de Clădiri Metropolitane a construit podul Doamna Ghica pentru Primăria Capitalei. Proiectul pasajului a fost demarat în 2018 și ar fi trebuit să fie finalizat în mai 2020, însă au fost întâmpinate dificultăți. Pasajul este prevăzut cu două benzi pe sens. Rampele de acces au o lungime de 96 de metri, iar lungimea acestuia este de 216 metri. Costul estimat al lucrărilor de proiectare și execuție, fără TVA, a fost de 110.034.377.95 lei.

Problema blocajelor în trafic

Conform spuselor primarului Capitalei, pentru a rezolva problemele legate de trafic, în cadrul unui oraș trebuie să acționezi structurat. Acesta a explicat că podul de la Doamna Ghica nu va rezolva probleme din trafic. „În două săptămâni o să dăm drumul la podul de Doamna Ghica. Am muncit mult acolo. Nu o să rezolvăm mare lucru. Adică în intersecţia aceea se va circula mai bine, dar oamenii vor trece şi se vor bloca în intersecţia următoare. Ce trebuie noi să facem este: să dezvoltăm transportul în comun, să reparăm toate liniile de tramvai, să aducem tramvaie noi, o să mai vină 100 de autobuze electrice, 100 de troleibuze din fonduri europene sau din Fondul nostru naţional de mediu”, a declarat Nicușor Dan, conform Hotnews .