Infofinanciar > Info > Nicușor Dan le promite bucureștenilor că peste doi ani vor trăi ca în 2017! Vinovatul găsit pentru lipsa apei calde
Info

Nicușor Dan le promite bucureștenilor că peste doi ani vor trăi ca în 2017! Vinovatul găsit pentru lipsa apei calde

nicusor-dan-sursa-foto-antena-3
Sursă foto: antena3.ro

Nicușor Dan, primarul general al Bucureștiului a declarat că avariile din reţeaua de termoficare nu vor mai fi o problemă sistemică la sfârşitul mandatului său. Acesta a susținut că în iarna 2021-2022 situația s-a îmbunătățit față de cea precedentă.

În capitală sunt aproape zilnic zeci sau sute de blocuri care rămân fără apă caldă și căldură, în timpul iernii, dar primarul general al capitalei susține că la finalul mandatului său de primar situația va fi mai bună, comparând-o cu cea de acum câțiva ani.

„Dacă ne uităm în urmă cu 4-5 ani, apa caldă era o problemă, dar nu aşa de intensă cum este acum. La sfârşitul acestui mandat, vom fi ca atunci, adică se întâmpla să fie avarii, dar nu era o problemă sistemică. O să reuşim să reducem pierderile astea uriaşe, astfel încât să ne întoarcem la situaţia de acum 4-5 ani, în sensul că atunci conductele încă rezistau, o să reuşim să avem 200-250 de kilometri înlocuiţi din 1.000, faţă de 100, câţi avem acum”, a declarat Nicuşor Dan pentru Euronews.

Primarul Capitalei consideră că situația se va îmbunătăți de la an la an, astfel că în iarna ce urmează, situaţia va fi mai bună din punct de vedere al termoficării.

„Funcţionăm cu nişte centrale din anii ’60 şi atunci acestea au nevoie de revizii şi în momentul în care opreşti o centrală este afectat un întreg cartier deservit de acea centrală şi reţeaua care nu permite să dai presiune dintr-o centrală îndepărtată.” a adăugat edilul general al Capitalei.

După Iohannis și Nicușor Dan dă vina pe război

Printre cei acuzați de către Nicușor Dan pentru situația actuală se află predecesorii lui, care nu au acționat timp de 30 de ani, dar și războiul din Ucraina, pentru că a afectat piața de conducte și a întârziat astfel începerea lucărilor la sistemul de termoficare.

Conform acestuia, în momentul de față, municipalitatea are patru şantiere deschise de câte 10 kilometri de rețea de termoficare, în timp ce Termoenergetica lucrează constant pe bucăți mai mici. De asemenea, Termoenergetica derulează o procedură de achiziţie a unei centrale provizorii la Titan, care să suplimenteze producţia.

„În sfârşit, avem tronsoane mari pe care se lucrează, am avut şi ghinionul cu războiul din Ucraina, care a afectat piaţa de conducte şi un şantier în zona Pantelimon, care trebuia să înceapă în februarie, dar începe în iunie, pentru că nu au avut conductă.” a conchis Nicușor Dan.