Infofinanciar > Vocile afacerilor > Nicolas Leitienne, Dacia: „Spring domină detașat clasamentul celor mai vândute vehicule 100% electrice de pe piața locală”
Vocile afacerilor

Nicolas Leitienne, Dacia: „Spring domină detașat clasamentul celor mai vândute vehicule 100% electrice de pe piața locală”

Nicolas Leitienne Sursa foto Arhiva companiei
Sursa foto Arhiva companiei

Anul 2023 a fost unul extrem de bun pentru gama Dacia. Aceasta a ocupat întregul clasament în top 5 cele mai vândute modele din România. Mai mult, în 2023, vânzările au fost în creștere cu 14,8% față de valoarea înregistrată în 2022. Directorul de Marketing Cluster South Eastern Europe, Nicolas Leitienne, a declarat pentru revista Capital că reușitele din anul precedent au fost dovada eforturilor constante desfășurate.

Un proiect important implementat în 2023 a fost susținerea lansării noilor produse. Este vorba de versiunea hibridă a modelului Jogger, noua versiune de motorizare de 65 CP a modelului Spring. De asemenea, a fost introdus și nivelul de echipare „Extreme”. Acesta este disponibil ca versiune transversală pe modelele Spring, Sandero, Stepway, Duster și Jogger. 

2023, un an reușit pentru Dacia

De asemenea, anul 2023 a fost marcat și de dezvoltarea platformei e-commerce a mărcii Dacia. În prezent, este cel mai performant instrument online pentru vânzarea de vehicule noi din România. Anul trecut au fost înregistrate peste 9.000 de comenzi prin intermediul acestei platforme. Acest lucru a contribuit la faptul că toate cele cinci vehicule ale Dacia se află în top 5 cele mai vândute modele din România.

Potrivit lui Nicolas Leitienne, o provocare însemnată a fost menținerea sub control a reglajului fin între cererea comercială, aflată deja în creștere și disponibilitatea fizică a vehiculelor solicitate de clienți. Acest lucru s-a întâmplat în contextul în care capacitatea de fabricație a modelelor Dacia a continuat să fie afectată de problemele de aprovizionare. S-au găsit, însă, soluții pentru reducerea timpului de livrare al vehiculelor. Acest lucru a contribuit la rezultatul comercial extrem de bune pe care l-a avut Dacia.

Ce se anunță pentru anul 2024

Pentru anul în curs, gama Dacia va avea două modele noi. Va apărea a treia generație a SUV-ului Duster, dar și noul model Spring. Acestea vor fi disponibile pe piața din România de la mijlocului anului.

„Duster este liderul istoric al segmentului SUV din România încă de la lansarea primei generații, în 2010, în timp ce Spring domină detașat clasamentul celor mai vândute vehicule 100% electrice de pe piața locală”, a transmis Nicolas Leitienne.

Directorul de Marketing a declarat faptul că atuurile noilor modele îl fac extrem de încrezător în viitoarea performanță a acestora.

În ceea ce privește schimbările ce vor apărea în domeniul de activitate, Nicolas Leitienne a spus că este greu de dat un pronostic, mai ales că se asistpă la o dinamică extrem de rapidă. 

„Ce este deja sigur este că rolul digitalului și al comerțului online va deveni tot mai important în vânzarea de automobile. Interacțiunea dintre brand și client nu se va mai desfășura doar în showroom-uri, ci va fi „phygitală”, a continuat Leitienne. Astfel, se remarcă un mix interacțiune fizică și digitală