Infofinanciar > Vocile afacerilor > NEXO Group, investiție de 10 milioane de euro. Se dezvoltă un complex unic de case inteligente și ultra eficiente energetic
Vocile afacerilor

NEXO Group, investiție de 10 milioane de euro. Se dezvoltă un complex unic de case inteligente și ultra eficiente energetic

NEXO Group, investiție de 10 milioane de euro. Se dezvoltă un complex unic de case inteligente și ultra eficiente energetic
sursa foto arhiva

NEXO Group vine cu un nou proiect inovator. Mai exact, compania va dezvolta un complex unic de case inteligente. De asemenea, aceste construcții vor fi ultra eficiente din punct de vedere energetic. În acest sens, inițiativa NEXO Nature vine cu o investiție de 10 milioane de euro. Dezvoltatorul a reușit să obțină autorizație de construcție pentru realizarea acestui proiect.

Aflate între două păduri, locuințele din NEXO Nature sunt proiectate să scadă costurile de încălzire sau de răcire și să asigure un stil de viață sănătos locuitorilor. Casele vor funcționa pe tehnologii inovatoare, care asigură energie preluata din natură, răcire prin tavan și piscină exterioară încălzită, printre altele. Confortul interior poate fi controlat de la distanță, de pe telefon. O vilă are o suprafață de până la 380 mp și va costa între 440.000 euro și 1 milion de euro.

NEXO Group, complex unic de case inteligente

NEXO Group, unul dintre principalele grupuri românești de servicii complete pentru dezvoltare imobiliară, construcții și instalații pentru locuințe, anunță dezvoltarea unui ansamblu rezidențial de vile ultra eficiente energetic, în Pipera, printr-o investiție cu o valoare de aproape 10 milioane de euro. Complexul NEXO Nature, unic în România, va cuprinde 14 vile inteligente, cu aproape costuri zero pentru încălzire și răcire.

Dezvoltat pe o suprafață de 5.000 mp, în mijlocul naturii, în Pipera-Voluntari (Strada Matei Millo), cu ieșire la autostrada A3 și aproape de București, complexul NEXO Nature aduce un concept de rezidență și un stil de viață nou în România, concentrat pe reducerea cheltuielilor și pe creșterea calității vieții oamenilor. Pentru a asigura aceste beneficii, vilele vor avea integrate tehnologii ca pompe de căldură sol-apă, sisteme de răcire prin tavan, sisteme fotovoltaice, sisteme de ventilație centralizate și soluții de automatizare și control de la distanță pentru modificarea confortului interior de pe telefon, de oriunde s-ar afla proprietarul.

Tehnologii inovatoare

„Ne bucurăm să anunțăm că vom începe în curând dezvoltarea proiectului rezidențial NEXO Nature, un complex de locuințe verzi unic în România pentru care folosim tehnologii inovatoare pentru construcție și funcționare a caselor. Prima fază a proiectului include 14 vile proiectate pentru a oferi eficiență energetică foarte ridicată, adică asigură reducerea de costuri la energie în orice anotimp la aproape zero” a spus Sorin Lăpădatu, fondator și CEO NEXO Group.

„Vorbim de un complex de vile inteligente, care are în proximitate facilități moderne și servicii complementare pentru adulți și copii, printre care grădinițe, terenuri de tenis și de baschet, locuri de joacă și piste de alergat din tartan în jurul pădurii, toate integrate armonios într-un cadru natural de excepţie, între două păduri. Deși vilele vor avea suprafețe generoase, de până la 380 mp fiecare, costurile de întreținere vor fi aproape inexistente. Este, așadar, o propunere de a reinventa și rafina modul de a trăi – mai sănătos, mai economic, mai sustenabil” a explicat Sorin Lăpădatu.

Cum vor arăta casele NEXO Nature

Vilele NEXO Nature vor fi dezvoltate pe tehnologii de construcție similare cu cele pentru casele pasive, pentru a reduce costurile de încălzire şi de răcire aproape de zero. Printre acestea se află pompele de căldură sol-apă, sisteme de răcire în tavan, sisteme fotovoltaice și sisteme de ventilație centralizate, dar și aplicarea unor tehnici sau materiale specializate pentru a asigura impermeabilitatea sau izolarea elementelor de construcție împotriva factorilor externi, cum ar fi apă, aer, vânt, praf sau zgomot.

În procesul de construcție, fiecare vilă va fi supusă unor teste riguroase, incluzând suprapresiune cu fum și obținerea Certificatului Green pentru a garanta calitatea şi sustenabilitatea construcţiei. Astfel, dezvoltatorul NEXO Group va utiliza metode de ultimă generație pentru etansarea şi montajul ferestrelor, asigurând un mediu confortabil şi eficient energetic.

Eficiență energetică

Proiectate pentru a avea o eficiență energetică foarte ridicată, viitoarele locuințe din complexul NEXO Nature beneficiază și de o arhitectură modernă și un design atractiv. Aspectul vizual ale locuințelor este îmbinat cu o funcționalitate perfectă, prin folosirea de tehnologii avansate care să asigure un stil de viață sustenabil și armonios.

„Cu suprafețe utile de până la 380 mp, casele sunt construite pe 1 sau 2 etaje, cu 6 încăperi de locuit, 4 băi, un living cu o înălțime de 6 m, terasă generoasa la etajul 1, o curte cu spațiu verde de până la 220 mp și o piscină proprie care poate fi încălzită pe timp rece. Fiecare vilă este concepută ca o oază de confort modern, proiectată nu doar pentru a reduce amprenta de carbon, dar şi pentru a îmbunătăți calitatea vieţii locuitorilor săi” a spus Sorin Lăpădatu, fondator și CEO NEXO Group.

Costurile unei vile inteligente

„Costul unei astfel de vile ultra eficientă energetic, dezvoltată pe o structură solidă și pe un concept de proiectare și de design inovator și atipic, este între 440.000 euro și 1 milion de euro. Datorită faptului că aceste case se autosusțin energetic, viitorii locuitori vor beneficia de o încălzire eficientă a apei din piscină, extinzând sezonul de utilizare de la martie până în decembrie. Locuințele din ansamblul rezidențial NEXO Nature aduc un concept total nou în România, pentru a îndeplini normele de mediu și nevoile oamenilor de acum, dar și din viitor, pentru un stil de viață mai bun și mai sustenabil” a adăugat CEO-ul.

Astfel, acest concept de locuințe redefinește confortul casnic prin implementarea de sisteme inovatoare de încălzire şi răcire, folosind pompe de căldură sol-apă cu puțuri forate la mare adâncime. Acestea garantează eficiență energetică şi costuri reduse de întreţinere, utilizând energia regenerabilă din sol pentru a asigura încălzirea, răcirea şi furnizarea apei calde menajere. De altfel, pompele de căldură sol-apă vor fi tot mai prezente în proiectele de construcție a caselor în România datorită avantajelor multiple, printre care costuri reduse pentru încălzire, răcire şi apă caldă menajeră, eliminarea dependenței de gaze naturale și reducerea amprentei de carbon, dar și posibilitatea de a genera electricitatea necesară printr-un sistem fotovoltaic integrat, oferind independență energetică.

Mediu de viață sănătos

Casele NEXO Nature din Pipera-Voluntari vor beneficia de un sistem de ventilație centralizat, cu recuperare de căldură, care oferă aer proaspăt și filtrat continuu, fără necesitatea deschiderii ferestrelor. De asemenea, oferă control optim al umidității și al nivelurilor de CO2, pentru un mediu de viață sănătos și reduce praful și alergenii, menținând interiorul mai curat.

Vilele vor beneficia de energie electrică proprie, în mod nelimitat, printr-un sistem fotovoltaic integrat, ceea ce scade dependența energetică față de furnizori. Totodată, fiecare vilă va avea propria stație de încărcare a mașinilor și a altor vehicule electrice, prin energia produsă de panourile solare.

Mai mult, confortul din interior, temperaturi și iluminare, poate fi controlat de la distanță, de pe telefon, printr-o soluție de automatizare. Aceasta permite gestionarea facilă a iluminatului, jaluzelelor, climatizării, ventilației, personalizarea setărilor pentru un confort maxim și eficiență energetică, dar nu numai, printr-o aplicație mobilă, indiferent de locul în care se află proprietarul.

Despre NEXO Group

Înființat în 2011, NEXO Group este alcătuit din NEXO Instalconstruct și NEXO Imobiliare, oferind soluții complete de construcții și instalații pentru case cu costuri reduse de funcționare. Compania este specializată în proiecte imobiliare complexe și locuințe individuale, folosind tehnologii moderne pentru a asigura independența energetică a locuințelor.

Un exemplu notabil este proiectul NEXO Timpuri Noi, din sectorul 3 al Bucureștiului, finalizat in anul 2022, în care pompele de căldură asigură costuri reduse pentru locatari. NEXO Imobiliare este admistratată de către soții Sorin și Bianca Lăpădatu, care aduc o vastă expertiză și pasiune în dezvoltarea proiectelor sustenabile și inovatoare.

Cu un angajament solid pentru calitate, NEXO Group asigură că fiecare proiect este executat cu meticulozitate, de la concepție până la finalizare, pentru a furniza locuințe cu un confort interior armonios, promovând un stil de viață sănătos și echilibrat.