Infofinanciar > Lumea la zi > Nemții se luptă cu consideră că publicitatea la alcool
Lumea la zi

Nemții se luptă cu consideră că publicitatea la alcool

Alcool Sursa foto Alcool Discount
Foto: facebook.com

Două treimi dintre germani consideră că publicitatea la alcool îi încurajează pe tineri să înceapă să bea la vârste fragede.

Potrivit experților, rezultatele sondajului comandat de o casă de asigurări de sănătate readuc în atenție nevoia adoptării unor reguli stricte în materie de publicitate și sponsorizare.

Publicitatea la alcool face rău

79% sunt de părere că reclamele la băuturi alcoolice ar trebui să conțină avertismente privind riscul acestor produse asupra sănătății. Cam ca pe modelul atenționărilor de pe pachetele de țigări.

19% dintre oamenii intervievați nu consideră că este necesară o atenționare privind pericolul consumului de alcool.

Femeile și grupul de tineri cu vârste cuprinse între 14 și 20 de ani sunt mai puțini favorabili astfel de avertisment decât bărbații și persoanele mai în vârstă.

Copii, prea ușor de convins

Comisarul federal pentru medicamente, Burkhard Blienert, afirmă că publicitatea are efect în special asupra copiilor și adolescenților. Cu cât ei văd mai des și la vârste mai mici publicitate la alcool, cu atât este mai probabil să încerce băuturi alcoolice, spune oficialul.

Blienert a cerut responsabililor politici să adopte reguli mai stricte privind publicitatea și sponsorizarea.

Riscuri mari

În Germania, potrivit Ministerului federal al Sănătății, 7,9 milioane de persoane din populația cu vârste cuprinse între 18 și 64 de ani consumă alcool în cantități riscante pentru sănătatea lor.

Potrivit ministerului, 19.000 de femei și 43.000 de bărbați au murit în 2016 dint