Infofinanciar > Lumea la zi > Nemții nu renunță la motoarele pe combustie. Vânzările de electrice au scăzut cu 50%
Lumea la zi

Nemții nu renunță la motoarele pe combustie. Vânzările de electrice au scăzut cu 50%

Înmatriculările mașinilor se va face online
Sursa foto: Arhiva companiei

Automobilele „clasice“, cu motoare pe benzină şi motorină, sunt în continuare mult mai populare în Germania decât cele electrice.

70% dinte germanii care intenţionează să îşi cumpere o maşină preferă motoarele cu combustie, se arată într-un sondaj recent. Asta chiar dacă 43% admit că cele electrice sunt mai ecologice decât motoarele convenționale.

Principalul avantaj al mașinilor cu motoare pe benzină și pe motorină este prețul achiziție mai mic. În opinia respondenților, electricele au o durată de viață limitată a acestora, iar impactul acumulatorilor asupra mediului este crescut. Alte dezvantaje majore sunt rețeaua de stații de încărcare insuficient dezvoltată și, în special, autonomia insuficientă.

În decembrie anul trecut, în Germania au fost înmatriculate 55.000 de automobile electrice noi. Cu aproape 50% mai puține decât în aceeași lună din 2022, ca urmare și a scăderii a primei pentru mașini electrice.

În replică, mașinile pe benzină s-au vândut semnificativ mai bine, reprezentând 30% din totalul înmatriculărilor noi.

Guvernul federal vrea ca până în 2030, pe străzile din Germania să circule cel puțin 15 milioane de mașini electrice. La 1 ianuarie însă, erau înmatriculate puțin peste un milion de mașini alimentate exclusiv cu baterii, conform romania-actualitati.