Infofinanciar > Lumea la zi > Negocieri între Ucraina și Polonia. Nu s-a ajuns la niciun acord în privința importurilor
Lumea la zi

Negocieri între Ucraina și Polonia. Nu s-a ajuns la niciun acord în privința importurilor

ucraina polonia (Sursă foto: dreamstime)
Sursa foto dreamstime.com

Stadiul discuțiilor dintre Ucraina și Polonia în privința crizei comerciale nu indică o soluție satisfăcătoare pentru ambele părți.

Prim-ministrul ucrainean, Denis Șmigal, a mers fără succes la un punct de trecere a frontierei în speranța de a se întâlni cu oficialii polonezi. În ciuda demersului, nu s-a produs nicio întâlnire între părțile implicate.

,,Din păcate, până acum nu există nicio propunere ucraineană care să ne permită să sperăm la o cale de ieşire din impasul relaţiilor comerciale”, a spus şeful de cabinet al premierului polonez, Jan Grabiec. El a declarat că organizarea unei întâlniri în această etapă nu are sens.

Nu există soluții reciproc satisfăcătoare și nu ar aduce niciun compromis. Premierul polonez, Donald Tusk, a confirmat că o întâlnire între guvernele polonez și ucrainean este programată pentru 28 martie la Varșovia. Fermierii polonezi protestează de săptămâni. Au blocat drumuri și puncte de trecere a frontierei cu Ucraina. Ei susțin că produsele ucrainene aduse în urma acordului cu Bruxelles au dus la scăderea prețurilor,, conform economica.net.