Infofinanciar > Info > Muntele, destinația preferată a românilor pentru o casă de vacanță. Cât sunt dispuși să plătească
Info

Muntele, destinația preferată a românilor pentru o casă de vacanță. Cât sunt dispuși să plătească

Casa din lemn WPC
Sursa foto: Arhiva companiei

În urma unui sondaj, a reieșit faptul că peste jumătate dintre români plănuiesc să cumpere o casă de vacanță în următoarele șase luni.

Potrivit datelor, 67% dintre respondenți vor să-și cumpere o casă de vacanță în mediul rural. Iar 33% dintre aceștia vor în mediul urban.

„Analizând datele studiului desfășurat de noi, am observat un interes crescut pentru achizițiile cash în cazul caselor de vacanță comparativ cu cele destinate locuirii permanente. Majoritatea cumpărătorilor de case de vacanță preferă să achiziționeze aceste proprietăți pentru utilizarea proprie, mai degrabă decât în scop investițional. Aceasta sugerează o tendință clară de a căuta refugii personale și locuri de relaxare. În detrimentul oportunităților de investiție”, a declarat Răzvan Ceapă, Head of Operations Storia & OLX Imobiliare.

Majoritatea au spus că ar plăti între 50.000 și 100.000 de mii de euro pentru o casă de vacanță.

Aproximativ 60% dintre participanți au spus că ar dori să aibă o casă de vacanță la munte. În schimb, doar 20% dintre aceștia ar alege litoralul, potrivit Adevărul.ro