Infofinanciar > Info > Mai mulți bani pentru vacanțele din Grecia. Se impun noi taxe pentru turiști
Info

Mai mulți bani pentru vacanțele din Grecia. Se impun noi taxe pentru turiști

Grecia Sursa foto Romania TV
Sursa foto: arhiva companiei

Vacanțele din Grecia vor fi mai scumpe. Acest lucru se întâmplă după ce oficialii din Atena au luat decizia de a impune o nouă taxă pe autostrăzi, dar și pentru cazare.

Românii care au în plan să își organizeze vacanța în Grecia în 2024 vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunare. Aceștia vor trebui să achite o nouă taxă de drum și de cazare. Acestea au fost crescute începând cu data de 1 ianuarie, cu 7,4% pentru cele șase din șapte autostrăzi naționale. În cazul autostrăzii Egnatia Odos, cea mai frecventată autostradă de cetățenii țării noastre, taxa a fost majorată cu 33%.

De asemenea, tot de la data de 1 ianuarie, persoanele care se vor caza la hoteluri, camere de închiriat sau apartamente de tip Airbnb, vor plăti la cazare noua „taxă de rezistenţă la criza climatică”. Calculul acesteia se face pentru fiecare zi de sejur.

Prețurile vor începe de la suma de 1,50 de euro. Acestea ar putea ajunge și până la 10 euro. Ceea ce face diferența este categoria de cazare în care se află. Cu banii din această taxă se va crea un fond special pentru dezastre naturale, informează RRA.