Infofinanciar > Info > Infrastructura rutieră a României se dezvoltă! Sunt peste 1.091 km de autostradă
Info

Infrastructura rutieră a României se dezvoltă! Sunt peste 1.091 km de autostradă

Autostrada Sursa foto Agora.md
Sursa foto: arhiva companiei

Potrivit unui anunț al ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, România are mai mult de 1.091 km de autostradă şi de drum expres în circulaţie.

„România are, de astăzi, peste 1.091 km de autostradă și de drum expres în circulație.

În prezent, sunt în implementare (proiectare și execuție) contracte pentru construcția a încă 729 km de drum de mare viteză și lansate în licitație contracte pentru alți 203 km”, este mesajul pe care l-a transmis Sorin Grindeanu pe pagina sa de socializare Facebook.

De asemenea, în ziua de joi, 28 martie, Sorin Grindeanu a mai făcut un anunț. Conform informațiilor transmise de acesta, intră în licitație contractul pentru încă un lot din secțiunea montană a autostrăzii A8.

Ceea ce prevede contractul este o perioadă de cel mult 30 de luni. Din acestea, 6 luni se vor utiliza pentru proiectare. Restul de 24 de luni se vor utiliza pentru execuție. Finanțarea pentru acest nou lot se va realiza prin intermediul Programului Transport  (PT) 2021-2027.

Pe traseul acestui nou lot de autostradă se vor construi încă două tuneluri. Lungimea totală a acestora va fi de 1,07 km, informează antena3.ro