Infofinanciar > Lumea la zi > Mai multe forțe ale NATO în Kosovo. Oficialii se tem de un nou conflict
Lumea la zi

Mai multe forțe ale NATO în Kosovo. Oficialii se tem de un nou conflict

Conflictul teritorial dintre Serbia și Kosovo a fost inițiat la începutul anilor 1990 (sursă foto: Dreamstime)
Sursa foto: dreamstime.com

NATO analizează o creștere permanentă a numărului de trupe în Balcanii de Vest pentru a menține tensiunile sub control, a declarat luni, 20 noiembrie, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Organizația Tratatului Atlanticului de Nord a trimis sute de forțe suplimentare în Kosovo din Marea Britanie și România. Asta după ce o bătălie între poliție și sârbi înarmați ascunși într-o mănăstire a transformat un sat liniștit din nordul Kosovo într-o zonă de război pe 24 septembrie.

„Acum analizăm dacă ar trebui să avem o creștere mai permanentă pentru a ne asigura că acest lucru nu scapă de sub control și nu creează un nou conflict violent în Kosovo sau în regiunea mai largă”, a declarat Stoltenberg reporterilor în timpul unei vizite în Kosovo.

Schimbul de focuri din septembrie a provocat noi îngrijorări la nivel internațional cu privire la stabilitatea din Kosovo, care are o majoritate de etnie albaneză și care și-a declarat independența față de Serbia în 2008, după o revoltă de gherilă și o intervenție NATO în 1999, informează reuters.com