Infofinanciar > Lumea la zi > Moscova lansează un val de atacuri aeriene! Podul din Crimeea se redeschide parțial
Lumea la zi

Moscova lansează un val de atacuri aeriene! Podul din Crimeea se redeschide parțial

Explozie Pod Crimeea Sursă foto Telegram Casa Jurnalistului
Sursă foto: Telegram Casa Jurnalistului

Circulația rutieră parțială a fost deschisă pe o bandă a podului Crimeei luni noapte, a declarat vicepremierul rus Marat Kușnullin pe canalul său de Telegram, la aproape 24 de ore după ce acesta a fost lovit de două explozii. „Transportul auto pe Podul Crimeii a fost restabilit în regim de mers înapoi pe cea mai exterioară bandă din dreapta”, a scris luni Khusnullin.

Cu toate acestea, operațiunile cu feribotul au fost suspendate marți dimineața devreme, din cauza vremii nefavorabile, au relatat agențiile ruse, citând ministerul pentru situații de urgență din Crimeea, susținut de Moscova.

Luni dimineața devreme, două explozii au avariat podul, cunoscut și sub numele de podul Kerch sau podul din strâmtoarea Kerch, care leagă Crimeea de Rusia continentală, provocând moartea a două persoane și închizând principala cale de acces a traficului rutier rusesc în peninsula ocupată. Moscova a numit acest atac un atac „terorist” al dronelor maritime ucrainene, deși Kievul nu a revendicat responsabilitatea pentru atac, potrivit The Guardian.