Infofinanciar > Lumea la zi > Moscova: „Kievul antrenează islamişti, Occidentul este complice”
Lumea la zi

Moscova: „Kievul antrenează islamişti, Occidentul este complice”

Moscova: „Kievul antrenează islamişti, Occidentul este complice”
Foto: facebook.com

Alexandr Bortnikov, șeful serviciului de securitate al Rusiei (FSB), a acuzat Ucraina că antrenează militanți islamiști în Orientul Mijlociu. Potrivit lui Bortnikov, acest lucru este dovedit de numărul mare de străini care luptă cu forțele de la Kiev.

„Sunt naţionalişti, mercenari, islamişti pe care ţara îi aduce să lupte împotriva Rusiei”, a adăugat şeful FSB. El nu a făcut referire directă la cei patru arestaţi pentru atacul de la Moscova. Dar a subliniat că reprezentanţii ucraineni au vizitat baze teroriste din Orientul Mijlociu.

„Credem că acțiunea a fost pregătită atât de islamiștii radicali înșiși. Evident, facilitată de serviciile secrete occidentale, serviciile de informații ucrainene sunt implicate direct”, a spus Alexandr Bortnikov,.

Directorul FSB, Alexandr Bortnikov, a spus că serviciile secrete ale Ucrainei au contribuit la atacul terorist de la Moscova, care a fost comis de islamişti radicali. ”Rusia va răspunde cu măsuri de represalii la atacul terorist asupra Crocus City Hall din Moscova”, a declarat șeful serviciilor de securitate internă.

Șeful serviciilor de informații militare ucrainene, Kirilo Budanov, este o țintă legitimă pentru forțele militare ruse.  La fel ca oricine comite crime împotriva Rusiei, a spus Bortnikov. Ucraina se pregătea să-i întâmpine „ca eroi” pe teroriștii care au efectuat atacul de la Moscova, a spus directorul serviciilor ruse de securitate internă.