Infofinanciar > Lumea la zi > Moscova preia controlul companiilor străine. Planul lui Putin de a naționaliza brandurile occidentale din Rusia
Lumea la zi

Moscova preia controlul companiilor străine. Planul lui Putin de a naționaliza brandurile occidentale din Rusia

Aliatul lui Putin spune că NATO ajută la atacurile asupra Rusiei
Sursa foto: Arhiva companiei

Moscova a acaparat activele unor companii occidentale din Rusia prin decrete semnate de președintele rus, Vladimir Putin.  Mai multe companii au avut de suferit până acum.

Rusia a confiscat companiile care aparțin grupului agricol AgroTerra, potrivit unui decret semnat de Putin. Statul rus a pus stăpânire și pe pachetul de acțiuni al companiei daneze de bere, Carlsberg.

De asemenea, un tribunal rus a decis sechestrarea activelor, a valorilor mobiliare, dar și a clădirii băncii germane Commerzbank, situată în centrul Moscovei. Valoarea sa estimată este de 93,7 milioane de euro.

În aprilie 2023, Vladimir Putin a semnat un decret prin care stabilea preluarea controlului asupra filialei ruse a companiei finlandeze Forum. Aceasta opera centrale electrice în statul rus. Directorul general a fost înlocuit, iar unitatea a fost pusă sub administrație temporară a activelor, potrivit G4Media.ro