Infofinanciar > Info > S-a modificat Codul Fiscal! Impozitele și taxele au fost eliminate în cazul unor clădiri
Info

S-a modificat Codul Fiscal! Impozitele și taxele au fost eliminate în cazul unor clădiri

București, Sursă foto: Europa FM
Sursa foto: arhiva companiei

Asupra Codului Fiscal s-au adus schimbări importante. Camera Deputaților a adoptat, în calitate de for decizional, un nou proiect. Acesta presupune eliminarea impozitului sau taxei în cazul unor clădiri.

Este vorba, mai exact, despre clădirile care sunt clasate drept monumente istorice, de arhitectură sau arheologice care nu au faţada stradală şi/sau principală renovată sau reabilitată. Taxa se va elimina pe perioada în care se desfășoară lucrări de renovare sau reabilitare.

Scutirea se va aplica începând cu data la care s-a emis autorizația de construire. Ea va dura până la data procesului-verbal de recepţie finală privind lucrările efectuate.

Potrivit proiectului „în cazul lucrărilor de renovare sau reabilitare în curs de execuţie la data intrării în vigoare a legii pentru completarea art. 456 alin .(1) a Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, scutirea se aplică potrivit prevederilor art.III, până la data procesului-verbal de recepţie finală”. legea va intra în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2025, informează antena3.ro