Infofinanciar > Info > Modificări ale Codului Rutier! Ce trebuie să știe șoferii
Info

Modificări ale Codului Rutier! Ce trebuie să știe șoferii

Modificări ale Codului Rutier! Ce trebuie să știe șoferii
sursă foto: arhiva companiei
Codul Rutier va aduce noi modificări legate de valabilitatea permisului auto. Noile schimbări ar urma să afecteze milioane de șoferi.

Potrivit unui proiect de Lege de la Senat, modificările vor fi legate de valabilitatea permiselor de conducere. Schimbarea constă în creșterea valabilității permiselor pentru categoriile AM, A1, A2, A (mopede și motociclete) și B, B1, BE (mașini mici) de la 10 ani, la 15 ani.

Șoferii cu vârsta de până în 70 de ani vor ajunge să își schimbe permisul mai rar decât până în prezent. Prin această modificare, parlamentarii vor să majoreze valabilitatea acestor documente de la 10 ani, cât este în prezent, la 15 ani.

De asemenea, conducătorii auto care au trecut de vârsta de 70 de ani vor schimba permisul de conducere la fiecare cinci ani. Cei cu vârsta de peste 80 de ani, la fiecare doi ani. Permisele de conducere care au fost emise înainte de intrarea în vigoare a noilor modificări își vor păstra valabilitatea înscrisă pe ele.
Pentru a intra în vigoare acest proiect de lege, el trebuie adoptat în Parlament, promulgat de președinte și publicat în Monitorul Oficial, conform RomâniaTV.net