Info

Misterioasa vizită a Maiei Sandu în România! Se pregătește înlocuirea Nataliei Gavriliță cu un premier pro-român?

hotnews.ro
FOTO:hotnews.ro

Situația politică a Republicii Moldova se scaldă în ape tulburi. Președintele țării, Maia Sandu a zburat la Oradea cu o navă de linie, însă nu a dorit să discute cu reprezentanții presei, fiind așteptată de ofițerii Serviciului de Pază și Protecție.

În tot acest timp, Natalia Gavriliță șefa Guvernului de la Chișinău a zburat în capitala Germaniei, Berlin, pentru a obține sprijin politic de la conducerea CDU, Uniunea Creștin-democrată, în condițiile în care s-ar pregăti debarcarea acesteia de la cârma executivului. Frâiele puterii executive ar urma să fie preluate de Dorin Recean.

Gavriliță a plecat singură iar informațiile au fost confirmate și de alți oficiali guvernamentali „În perioada 6-8 ianuarie, prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, se va afla într-o vizită de lucru în Germania, unde va participa la ședința închisă a Grupului parlamentar al Uniunii Creștin-Sociale din Bundestagul german”, potrivit anunțului făcut de serviciul de presă al Guvernului.

Cine vrea confiscarea Partidului Acțiune și Solidaritate

În cadrul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) se dau lupte crâncene între principalele facțiuni care se bat pentru obținerea supremației. Taberele implicate sunt pe de-o parte reprezentate de susținătorii Maiei Sandu, iar pe de alta facțiunea care îi susține pe Andrei Spînu și premierul Gavrilița.

Ultimii doi, potrivit publicației timpul.md, s-ar ocupa de acțiuni ilegale prin care să-și crească averile, în timp ce Maia Sandu „ține steagul sus în Europa și în lume, în contextul războiului de la frontiere ce amenință securitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova”.

Se pare că picătura care a umplut paharul reprezintă contractul pe care Andrei Spînu, vice-premierul  Republicii Moldova, separatiștilor, în timp ce întreaga populație suferă din cauza taxelor exorbitante.

Partidul Șor și socialiștii fostului președinte Igor Dodon s-au coalizat și reușesc să-și refacă capitalul de electoral, votanții fiind nemulțumiți de ilegalitățile comise de Gavriliță și Spînu.

Potrivit surselor politice în spatele piratării contului de Telegram al Maiei Sandu s-ar afla și Andrei Spînu. Acesta a încercat să-l denigreze pe Dorin Recean și să o șantajeze pe Maia Sandu cu detalii compromițătoare, informează timpul.md.

”Îndepărtarea echipei guvernamentale Gavriliță este obligatorie”

Potrivit publicației timpul.md îndepăratarea guvernului Gavriliță devine obligatorie având în vedere contextul național exploziv și războiul acerb de la frontiere. Mai multe detalii din spatele jocului politic sunt oferite de Eugen Luchianiuc, un blogger moldovean stabilit în Estonia, potrivit acestuia, în spatele tensiunilor s-ar afla fostul premier Vlad Filat și Vladimir Plahotniuc, cel din urmă își pregătește revenirea în politică.

„Cu câteva zile înainte de acea ședință de noapte, Maia Sandu i-a propus Nataliei Gavriliță să fie Guvernator al Băncii Naționale a Moldovei. 7 ani de liniște asigurată. Salariu bun. Natalia Gavriliță era ok cu această propunere și, în acea duminică, trebuia legalizată decizia ei de a lăsa Guvernul.

Doar că pe fir s-a conectat Andrei Spînu. El i-a explicat că trebuie să refuze oferta și că îi va asigura toată susținerea în Guvern și Parlament. Astfel, doi dușmani au devenit aliați contra Maiei Sandu și a lui Dorin Recean, cel care trebuia să conducă această ”corabie” guvernamentală după plecarea Nataliei Gavriliță”.

Șefa Executivului de la Chișinău susține un discurs în fața parlamentarilor germani, după care va susține o conferință de presă împreună cu șeful grupului parlamentar CSU din Bundestagul german, Alexander Dobrindt.

În cadrul vizitei, Gavriliță va avea o serie de întâlniri bilaterale cu președinta Parlamentului European, președinte al Partidului Popular European, eurodeputatul Manfred Weber dar și cu alți reprezentanți ai mediului de afaceri.