Infofinanciar > Lumea la zi > Mircea Geoană anunță schimbări istorice. Suedia, pe punctul de a se alătura NATO
Lumea la zi

Mircea Geoană anunță schimbări istorice. Suedia, pe punctul de a se alătura NATO

mircea geoană (sursă foto: gandul.ro)
sursa foto arhiva companiei

Cu aderarea iminentă a Suediei la NATO, vom asista la o transformare a flancului estic, de la Marea Nordului la Marea Baltică și de la Marea Neagră la Marea Mediterană, a declarat Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, într-o conferință la Iași. Acest pas va aduce o coeziune și continuitate semnificativă în regiune.

„Vorbim foarte mult, şi pe bună dreptate, despre flancul estic al NATO. Şi unde poate fi un loc mai bun de a vorbi despre acest dat strategic decât la Iaşi, marele oraş al României şi al Europei. Cu venirea foarte curând şi a Suediei în NATO, vom avea un flanc estic transformat, coerent şi continuu de la Marea Nordului la Marea Baltică, până la Marea Neagră şi Marea Mediterană”, a declarat Geoană.

Totul trece prin infrastructură. Este obligatoriu să putem să creăm infrastructură care să lege Republica Moldova și Ucraina de Europa, prin România, evident și prin Polonia, prin Slovacia, prin alte destinații, în funcție de geografie. Dar cel puțin acest arc, de la Cernăuți, Chișinău, Odesa, cel puțin, este o zonă pe care România, în mod natural, datorită geografiei și influenței sale, trebuie să își propună să o acopere și să contribuie la dezvoltarea acestei zone și la dezvoltarea propriei noastre economii.”, a mai spus Mircea Geoană, potrivit Digi24.