Infofinanciar > Info > Ministrul Muncii, anunț pentru pensionari! Mai mulți bani pentru seniori
Info

Ministrul Muncii, anunț pentru pensionari! Mai mulți bani pentru seniori

ministrul muncii
sursa foto arhiva companiei

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a explicat faptul că prin noua Lege a Pensiilor, românii care au avut un stagiu de cotizare de peste 35 de ani și au muncit pe salariul minim, vor primi o creștere semnificativă a pensiilor.

Ar fi vorba de o sumă de peste 1000 de lei.

„Ştiți că în indemnizația minimă socială sunt peste 1.200.000 de români. În această zonă avem atât români care au lucrat stagiul minim de cotizare de 15 ani, dar și români care au lucrat poate 35 de ani sau peste 35 de ani pe salariul minim pe economie sau români care au intrat în această zonă a indemnizației minime sociale din cauza unui accident de muncă și au în acest moment o pensie de invaliditate.

Ei bine, în cazul acestor români, cei care au avut peste 35 de ani de muncă cu venitul minim pe economie, vor avea o creștere semnificativă a pensiilor.”, a declarat Simona Bucura Oprescu, la Antena 3 CNN.

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a dezvăluit când vor primi pensionarii noile plicuri cu pensiile recalculate.

„Deciziile de recalculare vor ajunge la pensionari. Estimările noastre cu privire la calendar sunt că acestea vor începe efectiv să ajungă la pensionari începând cu finalul lunii mai, astfel că începând cu luna septembrie să vină al doilea moment major al pensiilor”, a declarat ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.