Info

Ministrul Muncii, anunț de ultimă oră! „A început tipărirea taloanelor de pensie ce includ ajutorul de 700 de lei”

vor-creste-pensiile
Credit imagine: playtech.ro

Potrivit unei postări a Ministrului Muncii, Marius Budăi, a început tipărirea taloanelor de pensii aferente lunii iulie. Aceste carnete conțin ajutorul de 700 de lei aprobat de Guvern pentru pensionarii cu venituri cumulate mai mici de 2.000 de lei.

Același ministru al Muncii a anunțat prin postarea de pe pagina sa de Facebook faptul că de vineri începe și efectuarea plăților pensiilor cu ajutorul inclus.

marius budai

marius budai

Imediat ce Guvernul a aprobat acordarea sprijinului de 700 de lei pentru pensionarii cu venituri cumulate mai mici de 2.000 de lei, ministrul a postat pe pagina lui de Facebook un mesaj prin care anunța acest lucru. În acest mesaj a spus că această măsura face parte din Pachetul Sprijin pentru România care, printre altele, mai prevede și acordarea unor vouchere electronice care valorează 250 de lei, oferit o dată la două luni.

Precizările Casei Naționale de Pensii Publice

Mesajul de pe rețeaua de social media este următorul : „Ajutorul financiar reglementat prin OUG nr. 74/2022 se acordă o singură dată, în luna iulie, acelor beneficiari ai căror venituri lunare cumulate sunt mai mici de 2.000 de lei. Sunt avute în vedere următoarele categorii de venituri: pensiile din sistemul public de pensii și din sistemele neintegrate sistemului public de pensii, care se plătesc în luna iulie 2022; venituri din drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, care se plătesc în luna iulie 2022 prin casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale; venituri din indemnizația  socială pentru pensionari; venitul din salarii asimiliate salariilor, realizate în luna aprilie 2022; ajutorul financiar se acordă din oficiu, prin casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale.

De reținut: În cazul persoanelor care beneficiază de pensie de urmaș, ajutorul financiar se acordă fiecărui urmaș în parte; Ajtuorul financiar se acordă în cuantumul integral de 700 de lei, chiar dacă veniturile plătite în luna iulie sunt aferente unei fracțiuni din luna iulie 2022; La stabilirea plafonului de 2.000 de lei nu se au în vedere eventualele sume reprezentând drepturi restante aferente unor perioade anterioare, care se plătesc în luna iulie; Ajutorul financiar se acordă doar persoanelor îndreptățite care au domiciliul în România, nu și celor care au locul de ședere/reședința obișnuită în străinătate; Ajutorul financiar se suportă din bugetul de stat; Ajutorul financiar nu intră în calculul contribuției bănești individuale în vederea obținerii unui bilet de tratament balnear și nu este supus executării silite.”.