Infofinanciar > Info > Creșterea pensiior e pe drum! Ministrul Budăi: „Lucrăm la două pachete – unul social şi unul economic”
Info

Creșterea pensiior e pe drum! Ministrul Budăi: „Lucrăm la două pachete – unul social şi unul economic”

vor-creste-pensiile
Foto: monitorulcluj.ro

Lucrurile par să meargă în sensul bun, când vine vorba despre pensii. Ministrul Muncii, Marius Budăi, probabil cel mai activ ministru al acestui guvern, a ieșit duminică la TV și a făcut precizări importante despre creşterea pensiilor în România, dar şi despre ajutoarele pentru pensionarii cu venituri mici.

Pensionarii, în grija Guvernului

„Lucrăm, aşa cum a spus preşedintele Marcel Ciolacu, la două pachete, unul social şi unul economic, pentru că ştim cu toţii că situaţia nu este tocmai bună în lume, nu numai în România, fiind direct afectaţi din cauza conflictului armat din Ucraina”, a declarat ministrul Muncii, într-un interviu televizat.

”Lucrăm în continuare la aceste măsuri. Căutăm soluţii de când am intrat la guvernare. Atunci când vom avea o decizie clară luată în coaliţia politică, vom comunica transparent. Ar trebui să fim inconştienţi să nu punem în discuţie o asemenea măsură, mai ales în asemenea situaţii. Nivelul pensiilor în România este foarte mic, iar această criză economică, această avalanşă a preţurilor loveşte în primă fază în categoriile vulnerabile. Printre pensionari sunt persoane care fac parte din această categorie vulnerabilă”, a subliniat Marius Budăi.

”Trebuie să avem grijă de tot ce înseamnă senior în România. Nici nu vrem să dăm public anumite speranţe pe care ulterior să nu le îndeplinim şi să dezamăgim”, a concluzionat ministrul.

Despre vouchere

Ministrul Muncii a explicat și cum vor ajunge cardurile cu ajutoare în valoare de 250 de lei la pensionarii cu venituri mici.

„Cardurile deja se emit, se inscripţionează. Sunt patru etape – emiterea, inscripţionarea cu date cu caracter personal, distribuirea cardurilor prin Poşta Română şi ulterior confirmării primirii cardurilor de către cetăţenii care se încadrează în această măsură – alimentarea cardurilor cu sumele aferente aceste măsuri”, ne-a lămurit Budăi.

”Cardul va fi livrat acasă, la fiecare persoană din baza de date pe care o avem, după care vor fi alimentate cu sumele aferente. La furnizori se pot achiziţiona cu aceaste carduri stric doar alimente. Este acea măsură care va fi până la sfârşitul anului 2022, până la 31 decembrie. Se acordă din două în două luni şi probabil vom ajunge în situaţia că dacă vor fi situaţii în care nu vor primi cardurile în perioada 1-30 iunie, nimeni nu trebuie să intre în panică”, a explicat ministrul.

”Sumele vor fi imediat virate pe card imediat ce vom avea confirmarea că cetăţenii au primit cardurile acasă”; a declarat ministrul Muncii, în direct la România TV.

Cei 700 de lei

Referitor la ajutorul de 700 de lei, Budăi a spus că în prezent se lucrează la „calculul sumelor şi la tipărirea, spre sfârşitul lunii, a taloanelor de pensie, astfel încât în perioada 1 – 15 iulie să primească şi acest sprijin din partea Guvernului României, aşa cum a decis coaliţia de guvernare”.

„Cei până în 1.500 de lei vor primi cardul de 250 de lei şi această sumă de 750 de lei o singură dată în luna iulie. Ceilalţi – 250 de lei, aşa cum am menţionat, vor fi acordaţi până în decembrie 2022”, a mai explicat Marius Budăi.

Ministrul Muncii a afirmat că voucherele de 250 de lei vor fi acordate pensionarilor în lunile iunie, august, octombrie şi decembrie.