Infofinanciar > Info > Ministrul Muncii vine în sprijinul unei categorii de români. A fost alocat un buget de 1 milion de euro
Info

Ministrul Muncii vine în sprijinul unei categorii de români. A fost alocat un buget de 1 milion de euro

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, sursa foto defapt.ro
sursa foto: arhivă

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu oferă ajutor bănesc victimelor incendiilor, persoanelor cu probleme grave de sănătate, precum și persoanelor singure. Guvernul alocă peste 1 milion de euro și se va aloca în regim de urgență.

Ministrul Muncii oferă acești bani la 366 de familii. Sunt persoane care au suferit în urma unor explozii, boli sau incendii și au rămas fără posibilități financiare. Se vor acorda 326.300 de lei pentru 60 de familii și persoane singure.

De asemenea, se va aloca câte „300 de lei pentru 60 familii și persoane singure aflate în situații de necesitate cauzate de incendii și explozie, din județele: Alba, Bacău, Bihor, Brăila, Buzău, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Ialomița, Iași, Ilfov, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui, Vâlcea și Vrancea”, potrivit comunicatului de presă emis de Ministerul Muncii.

Județele în care vor ajunge banii

Se vor mai oferi 965.600 de lei pentru 276 de familii și persoane singure, care au stare de sănătate precară sau care se confruntă cu riscul excluziunii sociale. Ajutorul financiar va ajunge în județele Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Ialomița, Iași, Ilfov, Mureș, Neamț, Olt, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și municipiul București.

Ministerul Muncii va acorda 4.000 de lei pentru și victimele exploziilor din vara anului trecut de la Crevedia. Dar și persoanelor ale căror case au fost afectate de deflagrația de la stația PECO deținută de frații Doldura.

Ministerul Muncii oferă beneficii și pentru pensionari

Guvernul a aprobat o investiție majoră și pentru Casa de Pensii pentru a veni în ajutorul pensionarilor care stau la cozi:

„Avem o veste bună şi pentru pensionari. Introducem un nou sistem informatic performant la Casa Naţională de Pensii Publice, complet integrat. Este o investiţie de peste 130 de milioane de lei din PNRR şi, astfel, vom elimina, de exemplu, cozile la biletele de tratament”, a precizat Marcel Ciolacu, la începutul şedinţei Executivului de joi.

Actualul sistem informatic al CNPP va fi modernizat din punct de vedere arhitectural și tehnologic. Și va avea noi componente funcționale. Astfel încât să aibă capacitatea de a susține procesul de reformă și de recalculare a pensiilor publice, anunță Ministerul Muncii

Sistemul pentru relația cu cetățenii va avea un spațiu privat pentru fiecare utilizator înregistrat, în care vor fi disponibile toate datele personale gestionate de CNPP, indiferent de sursa acestora. Prin intermediul acestor spații vor fi transmise toate comunicările în format electronic.

De asemenea, cetățenii vor putea să își completeze documentele și să facă simulări ale datelor personale privitoare la pensie. Platforma informatică va conține, în plus, sisteme de analiză și predicții.

Proiectul de modernizare are o valoare totală de 131.282.000 lei. Banii sunt asigurați din fonduri externe nerambursabile, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (Componenta 8 – Reforma fiscală și reforma pensiilor / Jalonul 240). Dar și din bugetul asigurărilor sociale de stat, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, scrie Mediflux.