Infofinanciar > Lumea la zi > Milioane de vehicule Hyundai și Kia rechemate în service
Lumea la zi

Milioane de vehicule Hyundai și Kia rechemate în service

Hyundai, Sursa foto Arhiva companiei
Sursa foto: Arhiva companiei

În septembrie, Hyundai și Kia au emis un recall pentru 3,4 milioane de vehicule în Statele Unite, cu o avertizare sumbră. Vehiculele ar trebui să fie parcate în aer liber și departe de clădiri deoarece există riscul de incendiere. Indiferent dacă motoarele sunt pornite sau oprite.

Șase luni mai târziu, majoritatea acestor mașini rămân pe drumuri nereparate. Îi pun în pericol pe proprietari, familii și alte persoane. Ar putea începe un incendiu și se poate extinde spre garaje, case sau alte vehicule. Hyundai și Kia au recunoscut că există puține șanse de a repara majoritatea vehiculelor afectate până în iunie sau mai târziu. Aproximativ nouă luni după ce au anunțat rechemările.

Cele două companii atribuie întârzierile, în parte, numărului imens de vehicule implicate, printre cele mai mari rechemări pe care le-au făcut vreodată. Incendiile, spun ei, au avut loc atunci când lichidul de frână s-a scurs pe placile de circuite ale sistemelor de frânare antiblocare. S-a declanșat un scurtcircuit electric și s-a aprins lichidul.

Companiile spun că nu au putut obține suficiente piese necesare. Siguranțe care reduc curentul electric al placilor pentru a repara majoritatea vehiculelor afectate. Printre acestea se numără unele dintre cele mai bine vândute modele pentru anii 2010 până în 2017. Inclusiv Santa Fe și Elantra de la Hyundai și Sportage și Forte de la Kia, conform apnews.com.