Infofinanciar > Info > Milioane de pensii vor fi recalculate! În ce situație sunt seniorii?
Info

Milioane de pensii vor fi recalculate! În ce situație sunt seniorii?

majorare pensii (sursă foto: contraataculargesului.ro)
sursa foto arhiva companiei

Potrivit deciziei de ieri, 20 noiembrie, 4,7 milioane de pensii vor fi recalculate.

În cursul zilei de luni, 20 noiembrie 2023, Camera Deputaților a adopta noua lege a pensiilor publice. Legea va ajunge pe masa Președintelui României, Klaus Iohannis. Detaliile se află mai jos, în articol.

Seniorii români primesc o veste legată de drepturile bănești pe care le primesc, în urma deciziei pensionării. Practic, cele 4,7 milioane de pensii vor fi recalculate, după ce a fost adoptată, de Camera Deputaților, noua lege publică a pensiilor.

În plenul de luni al Camerei Deputaților, Simona Bucura-Oprescu (43 de ani, Ministrul Muncii), a făcut o serie de declarații referitoare la decizie. Noua lege conține două elemente esențiale, așa cum relevă Ministrul Muncii. Și anume, munca și contributivitatea.

„Astăzi, împreună avem în atenţie un proiect extrem de important în România, un proiect care îşi dorește să aducă echitate românilor, să aducă pensii care reprezintă o formă de respect, atât pentru românii care au muncit, dar şi pentru românii care muncesc.

Noua lege are două elemente importante – contributivitatea şi munca. Aceştia sunt cei doi piloni pe care se bazează reforma pe care o facem, astfel încât la muncă egală să avem venituri egale ale pensiilor”, a afirmat Simona Bucura-Oprescu, scrie CanCan.