Infofinanciar > Lumea la zi > Microsoft depășește pragul de 3.000 de miliarde de dolari. A doua cea mai valoroasă companie din lume
Lumea la zi

Microsoft depășește pragul de 3.000 de miliarde de dolari. A doua cea mai valoroasă companie din lume

Microsoft, Sursă foto: Engadget
Sursă foto: Engadget

Microsoft depășește pragul de 3.000 de miliarde de dolari. Acest moment consolidează poziția companiei ca a doua cea mai valoroasă din lume, imediat după producătorul de iPhone-uri, Apple.

Creșterea acțiunilor Microsoft a atins 1,3%, ajungând la 403,95 de dolari, ceea ce a dus la o capitalizare de piață de 3.000 de miliarde de dolari.

Chiar dacă Microsoft a depășit anterior Apple în valoarea de piață, aceasta a revenit sub gigantul tehnologic în următoarele tranzacții.

Succesul Microsoft se datorează, în parte, entuziasmului investitorilor pentru inteligența artificială (AI) și potențialul acesteia de a accelera creșterea veniturilor și câștigurilor.

Parteneriatul Microsoft cu OpenAI, care se concentrează pe dezvoltarea AI. Adaugă atractivitatea companiei în contextul creșterii cererii pentru servicii AI și cloud computing.

Previziunile indică o creștere a veniturilor cu aproximativ 15% în anul fiscal 2024. Depășește ritmul general al sectorului tehnologic, conform economedia.ro.