Educație financiară

Metaverse, NFT-uri și Dogecoin printre criptoactivele cu cea mai rapidă creștere pe eToro. Bitcoin rămâne cel mai popular

eToro, sursa foto zf.ro
eToro, sursa foto zf.ro

Cu ajutorul platformei de investiții în mai multe active eToro, oricine își poate îmbunătăți educația financiară și se poate alătura unei rețele mondiale de investitori. Cu scopul de a deschide piețele globale pentru toate părțile interesate să tranzacționeze și să investească, eToro a fost înființată în 2007. Oricine poate investi în activele pe care le dorește pe platforma eToro, inclusiv în acțiuni, mărfuri și active criptografice.

Toată lumea poate imita tranzacțiile celor mai de succes membri ai comunității mondiale de peste 30 de milioane de utilizatori înregistrați, care își împărtășesc tehnicile financiare. Utilizatorii pot cumpăra, deține sau vinde active, pot urmări portofoliul lor în timp real și pot tranzacționa oricând doresc datorită ușurinței de utilizare a platformei.

Metaversul, NFT-urile și alternativele la Ethereum au fost printre temele cheie care au determinat creștere rapidă a unor criptoactive pe platforma eToro în ultimele 12 luni, în timp ce top 10 cele mai deținute cripto a rămas stabil.

Criptoactivul cu cea mai rapidă creștere pe platforma eToro în ultimele 12 luni, din punct de vedere al numărului de clienți care îl dețin, a fost Decentraland (MANA), cu o creștere de 437%. Decentraland este o platformă blockchain de realitate virtuală aflată în centrul sectorului Metaverse. Pe locul al doilea s-a clasat Dogecoin Shiba (SHIB), cu o creștere de 269%, în timp ce producătorul de NFT-uri și tehnologie pentru jocuri Enjin a ocupat locul al treilea, cu o creștere de 229%.

Primele 10 cele mai deținute criptoactive pe platforma eToro au rămas stabile

Simon Peters, analist în domeniul criptoactivelor al platformei de investiții eToro, a comentat: „Topul criptoactivelor în creștere pe platforma eToro în ultimele 12 luni reflectă un interes pentru anumite teme cheie pentru investitori. Metaversul a fost o nouă frontieră majoră, iar acest lucru se reflectă în creșterea exponențială a pozițiilor deschise pe MANA. Deși piețele cripto au avut o perioada dificilă în ultimele luni, NFT-urile și alte proiecte importante de infrastructură cripto sunt, de asemenea, bine reprezentate în top 10 cu cele mai rapide creșteri, ceea ce indică un interes real pentru unele dintre cele mai inovatoare proiecte din ultimul an.”

În ultimele trei luni, primele 10 cele mai deținute criptoactive pe platforma eToro au rămas stabile, cu Bitcoin clasându-se pe primul loc, Cardano pe locul doi și Ether pe locul trei. Pozițiile deschise pe Bitcoin au crescut cu 1,7%, în timp ce Cardano a scăzut cu 1,2%, iar Ether a crescut cu 3,1%. Cea mai mare scădere în termeni procentuali a fost TRON, cu 2,8%.

De la un an la altul, există mai multe evoluții, Decentraland și Shiba intrând amândouă în top 10 datorită creșterii semnificative a pozițiilor deschise. Peters a adăugat: „Primele 10 cele mai deținute criptoactive pe platforma eToro rămân neschimbate în trimestrul al treilea. Această stabilitate reflectă o perioadă dificilă pentru piețe, dar afirmă, de asemenea, o strategie buy-and-hold pe termen lung în rândul investitorilor în aceste active, sugerând că aceștia au privit dincolo de volatilitatea care a afectat piața pe termen scurt. Atunci când se investește în cripto, ca în orice altă clasă de active, timpul pe piață și nu sincronizarea pieței este cheia pentru a oferi cele mai bune perspective pe termen lung pentru creșterea averii.”