Infofinanciar > Lumea la zi > Meta explorează căștile asistate de inteligența artificială. Acestea pot identifica obiecte și traduce limbi străine
Lumea la zi

Meta explorează căștile asistate de inteligența artificială. Acestea pot identifica obiecte și traduce limbi străine

meta sura playtech.ro
Sursa foto Arhiva companiei

Meta Platforms explorează posibilitatea de a realiza căști asistate de inteligență artificială cu camere de luat vederi, a relatat luni The Information. Publicația a citat angajați familiarizați cu acest subiect.

O serie de companii, de la startup-uri la conglomerate, inclusiv Meta, caută să dezvolte dispozitive portabile bazate pe inteligență artificială. Astfel, se va capta interesul tot mai mare în acest sector.

„Camerabuds”, căști cu inteligență artificială

Părintele Facebook se așteaptă ca dispozitivul, explorat în cadrul unui proiect numit „Camerabuds”, să identifice obiecte. Acestea ar putea să traducă limbi străine, a adăugat raportul.

Meta a anunțat în septembrie anul trecut noua generație de ochelari inteligenți Ray-Ban, la un preț de 299 de dolari, care va avea, de asemenea, inteligența artificială încorporată, cu capacitatea de a oferi informații despre obiectul la care se uită un utilizator.

Proprietarul Instagram și WhatsApp nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea Reuters.

Proiectul este cunoscut la nivel intern sub numele de „Camerabuds”, însă nu se știe dacă produsul final va fi un earbuds in-ear sau căști over-ear. Deocamdată, se pare că nu există un calendar pentru acest proiect, dar directorii Meta se așteptau ca un design să fie aprobat în primul trimestru.

Ce probleme apar la proiect?

Există câteva probleme în afara designului care par să țină în loc și proiectul. Aceste probleme derivă din montarea unei camere și a bateriilor într-un dispozitiv micuț precum un earbud. Angajații ar fi semnalat că părul ar putea sta în calea camerelor. De asemenea, prezența bateriilor și a unei camere ar putea face căștile voluminoase și incomode. Ca să nu mai vorbim de faptul că aceste camere ar putea reprezenta o problemă de confidențialitate.

Camerele ar fi acolo pentru a permite IA să preia informațiile din jur. Acest lucru ar permite IA să facă lucruri precum traducerea limbilor străine, identificarea obiectelor și multe altele.

Nu este prima dată când Meta se gândește să intre pe piața căștilor. După cum subliniază publicația, Meta a dezvoltat anterior căști în 2019. Totuși, a abandonat proiectul deoarece liderii companiei au considerat că ar fi prea greu să se evidențieze pe o piață aglomerată. Cu toate acestea, speculațiile potrivit cărora concurenții săi lucrează, de asemenea, la dispozitive portabile cu inteligență artificială par să fi dat companiei curajul de care are nevoie pentru a continua proiectul.