Infofinanciar > Lumea la zi > Messi și Beckham, echipă de vis. Ce va face starul argentinian din 2023
Lumea la zi

Messi și Beckham, echipă de vis. Ce va face starul argentinian din 2023

messi-beckham-the-sun-scaled
Sursă foto: thesun.co.uk

Lionel Messi, în vârstă de 34 de ani, va rămâne și în stagiunea 2022/2023 la campioana Franței, PSG. După ce va expira contractul cu francezii, la 30 iunie 2023, starul argentinian va juca în MLS, la Inter Miami, conform presei spaniole.

Deși nu a avut cel mai reușit sezon, Messi a reușit 6 goluri și 13 pase decisive în ediția actuală de campionat, în cele 25 de meciuri disputate. Începutul mult sub așteptări, dar și sezonul extraordinar făcut de Martin Terrier (25 de ani) de la Rennes l-au făcut pe Messi să nu prindă un loc în „Echipa Sezonului”. Terrier, care joacă pe același post cu Messi, a marcat 21 de goluri și a oferit 4 pase de gol coechipierilor, în 36 de partide.

În ciuda vârstei sale, Lionel Messi este încă un star al fotbalului mondial și este dorit de multe cluburi, printre care și Inter Miami din MLS, clubul lui David Beckham. Însă asta nu e tot. Sud-americanul va deveni și coproprietar al clubului deținut în acest moment de englez, fiind pe punctul de a cumpăra 35% din acțiuni.

PSG a dat lovitura din punct de vedere financiar cu Messi

”Cred, iar David (Beckham) are o relație cu el, că în momentul în care va pleca de la PSG, ne-ar plăcea să-l avem pe Messi ca jucător la Inter Miami și să facă parte din comunitatea noastră.” a declarat Jorge Mas, director executiv al lui Inter Miami.

Și David Beckham s-a declarat încântat de perspectiva colaborării cu deținătorul Balonului de Aur: „Am spus întotdeauna că vreau ca cei mai buni jucători să fie la clubul nostru și să joace în tricoul nostru”

PSG a înregistrat în acest sezon venituri între 300 și 310 milioane de euro doar din contracte de sponsorizare, în primul sezon al lui Messi pe Parc des Princes.

Suma reprezintă un record pentru clubul francez, care reușise anterior să încaseze cel mai mult 295 de milioane de euro (n.r. în sezonul 2018/2019).

Datorită venirii lui Messi, unul dintre cei mai bine marketați fotbaliști din lume, PSG a înregistrat o creștere de 13% față de sezonul precedent, la capitolul venituri din contracte de sponsorizare.