Infofinanciar > Lumea la zi > Messi, nr 1 la bani! Cât a câștigat argentinianul anul trecut
Lumea la zi

Messi, nr 1 la bani! Cât a câștigat argentinianul anul trecut

Lionel Messi
Foto: playsport.ro

Prestigioasa revistă Forbes l-a desemnat pe nu mai puțin celebrul Messi drept sportivul cu cele mai mari câştiguri în 2021.

Regele paralelor

Lionel Messi, 34 de ani, star al echipei Paris Saint-Germain a câștigat 130 de milioane de dolari, în ultimele 12 luni, a câştigat conducând în ierarhia sportivilor cu cele mai mari venituri, așa cum a făcut-o și în 2019.

Anul trecut, fotbalistul s-a situat pe locul doi, după lupătorul MMA Connor McGregor. De această dată, pe locul al doilea se află baschetbalistul american LeBron James, de la LA Lakers, cu 121,2 milioane de dolari. Pe locul trei se află Cristiano Ronaldo, vedeta clubului Manchester United, cu 115 milioane de dolari.

În top cinci se mai află fotbalistul brazilian Neymar (PSG), cu 95 de milioane de dolari, şi baschetbalistul Stephen Curry, triplu campion al NBA cu Golden State Warriors, care a primit 92,8 milioane de dolari. De asemenea, tenismanul Roger Federer se află pe locul şapte (90,7 milioane), iar McGregor a ieşit din top 10.

Averea lui Messi

Pe lângă salariu, o mare parte din banii lui Leo Messi au venit din contractele publicitare. Vedeta câștigă circa 27 de milioane de euro anual numai din sponsorizări. Cea mai mare sumă vine de la Adidas, brand cu care Messi a semnat un contract pe viață în 2017. În 2015, el a lansat un sub-brand Adidas: Adidas Messi. A fost primul fotbalist care a făcut asta. Pe lângă Adidas, Messi câștigă și alte bune milioane de euro din contractele cu Pepsi, Mastercard sau Gatorade.

Dar, Leo are și business-uri bune: magazin de haine, parc tematic, hotel de patru stele…

În iulie 2019, Messi și-a lansat propria gamă de îmbrăcăminte personalizată, care l-a făcut partener cu Ginny Hilfiger, sora celebrului designer Tommy Hilfiger.

Magazinul său, denumit chiar ”Messi”, are o varietate de haine, de la sportive până la elegante. În plus, în China urmează să fie lansat curând un parc tematic Messi, plănuit încă din 2017.

Messi și imobiliarele

Messi mai are are în Catalonia și un hotel de patru stele în Sitges, un orășel aflat la 35 de kilometri de Barcelona. În acest hotel, el a investit  29 de milioane de euro, iar o cameră costă în jur de 250 de euro pe noapte. Deasupra hotelului, pe acoperiș, există un Sky Bar, unde turiștii se pot relaxa la piscină sau să privească Marea Mediterană de sus. Hotel MiM, așa cum se numește, are un centru spa de ultimă generație, cu saună, băi turcești, dușuri senzoriale și o piscină de agrement.

Messi stă cu chirie în Paris, el nu a renunțat la apartamentul de șase milioane din Barcelona. El se află în clădirea Porsche Design Tower, construită în 2014, are vedere la ocean și 60 de etaje înălțime. Locuințele au circa 330 de metri pătrați, iar garajele sunt la înălțime. La propriu: există un lift special pentru mașinile proprietarilor.

Apartamentul lui Leo Messi are trei dormitoare și patru băi. Printre vecinii argentinianului se numără diverse celebrități, precum miliardarul mexican Carlos Peralta Quintero, Carlos ”CarGo” Gonzalez, un cunoscut jucător de baseball, sau rapper-ul Birdman.