Infofinanciar > Info > Meserii pe cale de dispariție! Cum influențează tehnologia piața muncii
Info

Meserii pe cale de dispariție! Cum influențează tehnologia piața muncii

Planuri
sursa foto arhiva companiei

Într-un studiu realizat de Stacker.com, există mai multe meserii care ar putea să nu mai existe peste 50 de ani, din cauza noilor progrese tehnologice.

Stacker a relatat că a crescut numărul concedierilor odată cu crearea de software avansat, robotică, automatizare, inteligență artificială și schimbarea tendințelor.
Stacker raportează că mulți economiști prevăd că această creștere a tehnologiei va duce la „pierderea a peste 1,5 milioane de locuri de muncă în sectorul de producție din America”.

Printre aceste locuri de muncă se numără multe dintre cele care nu necesită mai multă educație decât o diplomă de liceu, ceea ce provoacă și mai multă îngrijorare pentru mulți muncitori din America.

Meserii care vor dispărea

Dintre cele 50 de locuri de muncă identificate de Stacker.com, acestea sunt primele 15 locuri de muncă care ar putea să nu mai existe în următorii 50 de ani:

1. Șofer de taxi Potrivit New York Times, o predicție făcută de Steven Greenhouse, un reporter specializat în domeniul muncii și al locului de muncă, a afirmat că apariția mașinilor automatizate va șterge aproape 5 milioane de locuri de muncă americane. Printre acestea se numără șoferii de taxi, care vor vedea vehicule fără șofer.

2. Sortezor de corespondență, factor de corespondență și funcționari Revista Forbes prezice că posturile poștale vor fi șterse în curând, din cauza unei scăderi de 37% a celor angajați în mai 2023.

3. Pilot Datorită creării roboților, cu funcție de pilot automat, avioanele ar putea vedea avioane fără pilot.

4. Proiect de lege, colector de conturi USA Today a raportat că există dovezi că locurile de muncă din clasa de mijloc sunt pe cale de dispariție din cauza creșterii software-ului și a automatizării care pot asigura aceleași sarcini.

5. Topografii și tehnicienii de cartografie Stacker relatează că, pe măsură ce vor apărea roboți și alte progrese tehnologice, topografii vor dispărea de mult.

6. Controlul parcărilor „Meter Maids” vor fi ceva de domeniul trecutului. În schimb, Stacker raportează că dronele ar putea fi viitorul, deoarece acestea livrează deja orice, de la pachete la rachete, cu o precizie precisă.

7. Cititorul de contoare În curând, dispozitive inteligente simple și ieftine vor citi contoarele de utilități exterioare. potrivit lui Stacker.

8. Șofer de autobuz O altă slujbă despre care Stacker raportează că va fi preluată de vehiculele fără șofer. Vehiculele electrice care se conduc singure, potrivit Silve.com.