Infofinanciar > Info > Membrii Comisiei Europene au fost de acord cu modificările la PNRR. Mesajul premierului
Info

Membrii Comisiei Europene au fost de acord cu modificările la PNRR. Mesajul premierului

Comisia Europeană Sursa foto PSnews
Sursa foto: arhiva companiei

Marți, 21 noiembrie, Marcel Ciolacu, premierul României, a făcut un anunț pe pagina sa de Facebook conform căruia membrii Comisiei Europene au acceptat modificările din PNRR. Printre acestea se numără și plafonarea la 9,4% din PIB în ceea ce privește cheltuielile cu pensiile publice.

„Comisia Europeană confirmă oficial că am onorat promisiunea făcută românilor, de a elimina din PNRR plafonul de 9,4% din PIB privind cheltuielile cu pensiile. Odată cu aprobarea modificării Planului Național de Redresare și Reziliență al României, de astăzi scăpăm definitiv de coșmarul introdus cu cinism în document de USR, care ar fi dus la înghețarea punctului de pensie până în 2070”, este mesajul pe care l-a transmis Marcel Ciolacu pe platforma de socializare Facebook.

„Tocmai de aceea ne-am bătut să trecem prin Parlament noua lege a pensiilor, validată ca sustenabilă pe termen lung de experții Bancii Mondiale și ai Comisiei Europene, o lege care face dreptate pentru milioane de pensionari”, a mai adăugat prim-ministrul, conform adevarul.ro