Infofinanciar > Lumea la zi > Medvedev îl jignește pe Zelenski! Ce l-a enervat pe fostul lider din Rusia
Lumea la zi

Medvedev îl jignește pe Zelenski! Ce l-a enervat pe fostul lider din Rusia

reuters.com
sursa foto arhiva companiei

Amenințarea lui Medvedev, președinte al Rusiei între 2008 și 2012 și premier între 2012 și 2020, survine după ce Zelenski a dezvăluit într-un interviu acordat pentru cotidianul britanic „The Sun” că a supraviețuit la cel puțin cinci tentative de asasinat împotriva sa ordonate de liderul de la Kremlin, Vladimir Putin.

Dmitri Medvedev (58 de ani), în prezent vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei”, l-a jignit totodată pe șeful statului ucrainean, numindu-l „un prost”.

Cândva văzut drept un actor politic cu tendințe spre liberalism într-o Rusie tot mai autoritară pe măsura îmbătrânirii lui Putin, Medvedev s-a impus de la începutul invaziei din Ucraina, la 24 februarie 2022, printre cele mai agitate voci propagandistice pro-război de la Moscova.

Fostul președinte rus a lansat numeroase ironii, intrigi, acuzații nefondate și amenințări la adresa inamicilor inventați de propaganda Kremlinului, în special împotriva Occidentului, cu Statele Unite și Uniunea Europeană în frunte, dar și împotriva Poloniei, Republicii Moldova și României.

Volodimir Zelenski i-a mărturisit corespondentului „The Sun” la Kiev, Jerome Starky, că a fost vizat de cel puțin cinci tentative de asasinat ordonate de Vladimir Putin.