Infofinanciar > Lumea la zi > Mediastandard.ro: Ar putea fi Trump din nou președinte? Dezinformarea este arma lui secretă
Lumea la zi

Mediastandard.ro: Ar putea fi Trump din nou președinte? Dezinformarea este arma lui secretă

Trump Sursa foto Vox
Sursa foto: Vox

Donald Trump, fostul președintele al Statelor Unite ale Americii este o persoană extrem de întâlnită în lumina reflectoare. Acest lucru i-au adus extrem de multe critice întrucât în cadrul acestor ieșiri publice , el dezinforma lumea de cleel mai multe ori. Chiar acest lucru i-a adus câștigul alegerilor prezidențiale din 2016.

Pentru Trump, fake news-urile au fost mereu o armă secretă, având în vedere faptul că l-au ajutat. Cele mai multe știri false au făcut referire la faptul că el este un politician bun și o persoană extrem de capabilă să conducă unul dintre cele mai puternice state ale lumii. Înainte cu câteva zile de alegeri, un fake news a apărut despre susținerea pe care Trump o are de la Papa Francisc.

Contracandidata lui Trump a fost Hillary Clinton. Pe aceasta, știrile false nu se poate spune că au ajutat-o, mai ales că acestea i-au dăunat campaniei electorale.

Trump își va citi din nou ziarul în Biroul Oval?

La Casa Albă se așteaptă în curând un nou președinte. Mandatul lui Joe Biden se va termina în anul 2024. Conform Reuters, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki a transmis faptul că actualul președintele al Statelr Unite vrea să participe în cursa pentru cel de-al doilea mandat.

Ei bine, acesta va avea un adversar pe măsură, el fiind, de altfel, un fost președinte: Donald Trump. Mai multe surse susșin faotul că miliardarul se vede din nou la Casa Albă.

Un astfel de scenariu ar fi unul îngrozitor dacă se face o retrospectivă asupra acțiunilor lui Trump doar în ceea ce privește campania electorală din 2016.

Bineînțeles că știrile false au circulat și în cadrul alegerilor prezidențiale din SUA din 2021. Americanii s-au confruntat cu valuri de dezinformare: de la fotografii cu buletine de vot aruncate la gunoi, la presupusa confesiune de fraudă a unui candidat.

Trump are susținerea fake news-urilor

Jurnalistul american, Daniel Funke a spus că cele mai multe știri false au fost în favoarea lui Donald Trump.

„Cea mai mare parte a dezinformării din ultimul timp pare să provină din surse conservatoare, fie că sunt pagini sau grupuri, ele încearcă să apere palmaresul președintelui și să-l propulseze în Casa Albă pentru încă patru ani.”, a transmis acesta.  

Asociația Politifact a transmis că au fost verificate aproximativ 900 de declarații ale lui Trump. Doar 12% dintre acestea erau adevărate. Celelalte, în mare parte erau „parțiale adevărate”, „false”, și „fără sens”.

Comparativ cu Trump, declarații lui Joe Biden se ridicau la un procent de 36 % de informații „adevărate” și în „mare parte adevărate”.