Infofinanciar > Lumea la zi > Mbappe, ofertat de PSG şi Real Madrid. Cine l-a ”turnat” pe fotbalist
Lumea la zi

Mbappe, ofertat de PSG şi Real Madrid. Cine l-a ”turnat” pe fotbalist

Mbappe
Foto. eurosport.ro

Real Madrid și PSG sunt cele două cluburi uriașe care se bat pentru faulosul fotbalist Kylian Mbappe. Starul francez va da un răspuns final duminică.

Tot mama…

Mama lui Kylian Mbappe, Fayza Lamari, a declarat pentru Kora Plus că ofertele pe care fotbalistul le are de la actualul său club, Paris Saint-Germain, şi de la gruparea Real Madrid sunt aproape identice.

“Cele două oferte, cea de la PSG şi cea de la Real Madrid, sunt aproape identice. La Real, fiul meu va avea controlul în ceea ce priveşte drepturile sale de imagine. Acum aşteptăm decizia lui. Cele două oferte nu sunt prea diferite şi aşteptăm ca el să aleagă ce vrea. Nu vom mai avea întrevederi pentru a discuta viitorul lui. Am ajuns la înţelegeri cu Real Madrid şi cu PSG şi discuţiile s-au terminat, pentru că acum Kylian trebuie să aleagă”, a spus Fayza Lamari.

Sezonul competițional din Ligue 1 este aproape terminat, ultima etapă fiind programată în acest weekend. Cei de la PSG vor juca sâmbătă seară, pe teren propriu, în compania celor de la Metz.

Contractul pe care i la propus Real Madrid lui Kylian Mbappe

  • 5 ani durată
  • 100 de milioane bonus la semnătură
  • 25 de milioane salariu net annual
  • 60% din drepturile de imagine și publicitate

Contractul pe care i la propus PSG lui Kylian Mbappe

  • putere de decizie în schimbarea antrenorilor
  • putere de decizie în privința transferurilor
  • salariu anual de 60 de milioane de euro net
  • durată de doi ani, plus opțiune pentru încă unul, în ideea de a-i oferi flexibilitate cu privire la viitor
  • 120 de milioane bonus la semnătură
  • 100% din drepturile de imagine și publicitate

Cine e Kylian Mbappe

Kylian Adesanmi Mbappé Lottin s-a născut pe 20 decembrie 1998, Exact la șase luni de la Cupa Mondială FIFA din Franța din 1998.

Antrenat în fotbalul profesionist de propriul său tată, Kylian a fost instruit la AS Bondy, unde tatăl său conducea clubul. A fost antrenat să fie extremă stângă, un dribler incredibil și să știe cum să sprinteze ca din pușcă. Ulterior, a intrat în centrul de pregătire Clairefontaine, unde performanța sa extraordinară ca  adolescent i-a adus numeroase oferte la multe echipe franceze. A plecat apoi la Chelsea unde a jucat în echipa Under 11.

Mbappé și-a făcut prima apariție pentru echipa Franței la vârsta de 18 ani, în 2017. A fost numit cel mai bun jucător tânăr al Cupei Mondiale FIFA 2018 și este, de asemenea, al doilea adolescent care a înscris două goluri în acest turneu, după celebrul Pelé.

În 2020, valoarea netă a lui Kylian Mbappe era estimată la aproximativ 110 milioane de dolari. Numai în 2019, Forbes a raportat că Mbappe a câștigat în jur de 30 de milioane de USD.