Infofinanciar > Info > Marcel Ciolacu, vești bune despre salariile românilor! „Această măsură va fi luată în funcţie de execuţia bugetară”
Info

Marcel Ciolacu, vești bune despre salariile românilor! „Această măsură va fi luată în funcţie de execuţia bugetară”

marcel ciolacu (sursă foto: europafm.ro)
sursa foto arhiva companiei

Marcel Ciolacu, a anunțat luni că își dorește ca din 2024 să înceapă scăderea impozitării muncii pentru cei care au salariul minim pe economie.

„Eu îmi doresc ca anul viitor, în funcţie şi de măsurile fiscale luate şi vedem şi combaterea evaziunii, să încercăm să începem să scădem impozitarea muncii pentru cei cu salariul minim pe economie. Asta este de fapt şi de drept marea provocare. Vom vedea execuţia bugetară şi, în funcţie de asta, vom hotărî cum vom proceda. Eu cred că adevărata provocare anul viitor va fi această scădere a impozitării muncii”, a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul a ținut să precizeze că anul viitor nu vor fi impozite noi.

„Am promis foarte clar că nu vom veni cu impozite noi, deci nu vom merge în oglindă cu impozitarea capitalului. Acel lucru sunt convins că se va face cu reforma fiscală trecută în PNRR, nu de către Ciolacu. Eu n-am ştiut, la fel ca şi dumneavoastră. (…) Şi ca să vă mai spun un lucru: am dat şi eu ca prim-ministru al României să mi se pună şi mie PNRR-ul la dispoziţie. Nu există. Dacă dumneavoastră aţi mai auzit aşa ceva: în Guvernul României proiectul PNRR-ului nu există. Astfel de oameni s-au ocupat de banii dumneavoastră”, a mai spus premierul.

Marcel Ciolacu și opțiunile

„Erau două opțiuni: să venim cu o nouă lege a pensiilor sustenabilă și să venim cu alți indicatori. Și am evitat ceva subiectiv și am venit cu o nouă lege a pensiilor. Cred că este deja pusă în trasnparență la Ministerul Muncii. Avem 10 zile procedură de transparență, pe urmă va intra la avizare prin Guvernul României, fiind vorba de jalon, în principiu nu poate să fie inițiativă legislativă și, după avizare va fi înaintată Parlamentului și cred că, în procedură de urgență, ea va trece, eu sper, până în data de 20 noiembrie și va fi trimisă la promulgare.

Vreau să-i mulțumesc și domnului președinte Nicolae Ciucă și celorlalți membri ai colaiției de astăzi. Cu toții am picat de acord că este o lege a pensiilor foarte bună, sustenabilă și echitabilă.

Sunt două discuții. Avem o dată faptul că printr-o lege, vechea lege a pensiilor,  suntem obligați să venim cu mărirea în ceea ce privește inflația din anul trecut, ea este de 18,3% . Celălalt factor care se lua în calcul este negativ, deci nu este cazul să scădem și vom lua 13,8%. Se aplică de la 1 ianuarie 2024 în toate pensiile din România o mărire de 13,8%, urmând iarăși o mărire în cursul anului 2024, cred că pe data de 1 septembrie, când se termină toată procedura de recalculare a celor 4,7 milioane de dosare de pensii.

Acolo este diferențiat. Dacă aici este un procent pentru toată lumea, în acel moment, am intervenit foarte mult împreună cu cei de la Comisie și cu Ministerul Muncii pentru închiderea inechităților”, a declarat Marcel Ciolacu, la România TV.