Infofinanciar > Info > Marcel Ciolacu transmite un mesaj important cetățenilor: „Cumpărați românește”
Info

Marcel Ciolacu transmite un mesaj important cetățenilor: „Cumpărați românește”

marcel-ciolacu, sursa foto G4Media
sursa foto G4Media

Marcel Ciolacu a îndemnat cetățenii să „cumpere românește”. Liderul PSD este interesat de companiile 100% românești și îndeamnă cetățenii să susțină antreprenorii.

Marcel Ciolacu a vizitat câteva companii românești din Mureş, unde a vorbit cu fermierii despre provocările pe care le au în această perioadă. „M-am bucurat să văd în Mureș două companii românești solide, cu antreprenori serioși și cu angajați care au siguranța locului de muncă.”

Afaceri 100% românești

Liderul PSD a vizitat fabrica în care se fac celebrele „produse de Ibănești” și care folosește în medie 100 de mii de litri de lapte/zi. O parte esențială a acestei fabrici este faptul că laptele, principalul element de producție, provine doar de la fermierii locali. Înființată în anul 1994,  firma își colectează laptele, materia prima, de la producători din zona montană. Acest lucru contribuie la gustul și calitatea produselor. Firma beneficiază de finanțări externe sub forma proiectelor de dezvoltare rurala.

Marcel Ciolacu a vizitat, de asemenea, un producător de tractoare și utilaje agricole românești, atât de necesare fermierilor din țară. Este vorba de o fostă fabrică falimentară care a fost salvată de o familie de români și repusă pe picioare.

În urma acestor vizite, liderul PSD a ajuns la concluzia potrivit căreia astfel de firme sunt dovezi și rezultate ale încercării oficialilor de a stimula economia română prin programe de sprijin guvernamental.

„Rezultatele acestor firme sunt dovezi clare că acțiunea noastră de a stimula economia prin programe guvernamentale de sprijin a fost corectă. Iar în viitorul program de guvernare vom veni cu noi scheme de sprijin și ajutor pentru a încuraja producția locală și pentru susținerea antreprenorilor români. Cumpărați românește!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook, conform Antena 3.

Programe guvernamentale de sprijin

Antreprenorii care își doresc să realizeze noi afaceri pot apela la programe guvernamentale de sprijin. Din mai 2022, Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru întreprinderile Mici și Mijloci(FNGCIMM) anunță operaționalizarea programelor guvernamentale: IMM PROD și GARANT CONSTRUCT.

Programul IMM PROD este destinat întreprinderilor mici și mijlocii, inclusiv startup-uri, din zona urbană pentru accesarea de credite pentru producţie și pentru creşterea capacităţii de producţie, reconversia de la intermediere la producţie, precum și pentru digitalizarea activităţii și îmbunătăţirea standardelor de mediu. Creditele FNGCIMM pot acoperi până la 90% din valoarea finanţării de maxim 5.000.000 lei/ beneficiar pentru creditele destinate capitalului de lucru și până la 10.000.000 lei, în cazul creditelor de investiţii. Costurile de finanțare vor fi acoperite din schema de ajutor de stat atașată programului.

Programul GARANT CONSTRUCT vine în sprijinul antreprenorilor din domeniul construcțiilor și o componentă dedicată proiectelor de investiții pentru care solicită finanțare unitățile administrativ teritoriale. Prin program se urmărește îmbunătățirea eficienței energetice, susținerea investițiilor în domeniul energiei verzi și alinierea la obiectivele de mediu. Programul permite achiziționarea de echipamente, softuri și utilaje, construcția, achiziția, amenajarea de hale, finanțarea capitalului de lucru sau plata salariilor.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.