Infofinanciar > Info > Marcel Ciolacu a oferit explicații în legătură cu declarația despre Buzău și Moldova: „N-ar fi trebuit să fac acest lucru”
Info

Marcel Ciolacu a oferit explicații în legătură cu declarația despre Buzău și Moldova: „N-ar fi trebuit să fac acest lucru”

Ciolacu: ,,Alianța electorală va obține minimum 17 europarlamentari”
Sursa foto: arhiva companiei

În ziua de vineri, 17 mai, premierul Marcel Ciolacu s-a aflat la Iași. Acolo el a făcut câteva referiri cu privire la declarațiile sale conform cărora „Buzăul nu este în Moldova”.

El a transmis că există o diferență foarte mare între ceea ce face guvernul actual și o glumă nepotrivită. De asemenea, el a mai transmis și că în continuare regretă acea declarație.

O declarație care nu trebuia făcută

Premierului i-au fost adresate întrebări despre costurile electorale pe care le-a avut declarația sa de la finalul lunii aprilie, referitoare la Moldova. Marcel Ciolacu a răspuns că, din postura sa de prim-ministru, nu ar fi trebui să facă o astfel de afirmație. De asemenea, el a mai declarat și că glumele și bancurile despre ardeleni sau olteni fac parte din spiritul românesc.

”Ştiţi că eu am mai vândut şi Ardealul. Şi cred că a fost unul dintre momentele cele mai dificile ale mele ca om politic când am vândut Ardealul şi s-a dovedit a fi o minciună.

Nu are rost să intru în detaliile glumelor pe care le facem cu toţii şi nu cred că dumneavoastră n-aţi zis vreodată bancuri cu ardeleni, cu olteni, face parte din spiritul românesc.

Cu adevărat, ce regret e că din funcţia de prim-ministru n-ar fi trebuit să fac acest lucru şi a fost interpretat. Dar diferenţa între ce facem efectiv şi o glumă nepotrivită e una foarte mare”, este mesajul transmis de Marcel Ciolacu.

Fonduri pentru Moldova

După cum a transmis Marcel Ciolacu, niciodată de la Revoluția și până în prezent, un guvern nu a direcționat mai multe fonduri în această regiune decât o face Executivul de acum.

”Şi nu o fac singur. O fac cu Sandu Rafila, o fac cu Sorin Grindeanu, o fac cu doamna ministru Deca. Cu fiecare minister în parte am încercat să echilibrăm un lucru care era evident. Moldova a fost văduvită de investiţii majore şi de un plan de dezvoltare coerent.

Şi parcă a trebuit să fie un război în zonă, în Ucraina, total incorect, ca să ne trezim la realitate, să ne uităm pe statistici şi să vedem cât de multă lume a plecat şi din Suceava, şi din Botoşani, şi din Iaşi, şi din Bacău, şi din Buzău. Cred că numai din Râmnicu Sărat sunt plecaţi vreo 11.000 de români. De ce? Pentru că nu am avut dezvoltată infrastructura.

Normal că nu se dezvoltă afacerile, pentru că cresc costurile dacă nu ai acces la o infrastructură performantă. Mai mult, e foarte greu să lămureşti românii să revină în ţară cât timp nu ai servicii publice de nivel european”, a mai adăugat premierul.

Explicații din partea premierului

Reprezentanții Mișcării pentru Dezvoltarea Moldovei (MDM) i-au cerut premierului explicații. Asta după ce, în cadrul unei conferințe de presă de la Timișoara, el a declarat că „Buzăul nu e în Moldova şi vă rog să nu mă jigniţi”.

Conform explicațiilor oferite mai apoi de acesta, cu privire la afirmația lui, este moldovean așa cum este ardelean, bănăţean, oltean sau bucovinean. În plus, el a mai transmis și că mama sa era din Tecuci.

„Deci departe de mine să jignesc pe cineva. Văd că s-a interpretat o glumǎ pe care am făcut-o în Timişoara şi unii încearcă să o speculeze politic. Nu a fost nimic peiorativ. Dacă cineva s-a simţit jignit îmi cer scuze, nu asta mi-am dorit”, a mai adăugat premierul, conform stirileprotv.ro