Infofinanciar > Info > Cine se ocupă de fezabilitatea autostrăzii Brașov-Bacău? A fost desemnat câștigătorul
Info

Cine se ocupă de fezabilitatea autostrăzii Brașov-Bacău? A fost desemnat câștigătorul

autostrăzi (sursă foto: hotnews) CNAIR
sursa foto arhiva companiei

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat câștigătorul contractului pentru realizarea Studiului de Fezabilitate al autostrăzii Brașov-Bacău, contract evaluat la suma de 81,2 milioane de lei.

Firma câștigătoare este Consitrans.

„Restart pentru Autostrada Brașov-Bacău! CNAIR a desemnat astăzi câștigătorul pentru contractul necesar finalizării Studiului de Fezabilitate al acestei noi autostrăzi. Contractul cu o valoare de 81,2 milioane de lei (fără TVA) va trebui finalizat în maximum 24 de luni pentru de proiectantul român desemnat câștigător. Acest contract va putea fi semnat după expirarea perioadei în care pot fi depuse contestații și după soluționarea acestora dacă va fi cazul. Noua autostradă care va asigura conexiunea între Moldova și Transilvania va avea o lungime estimată de 164 km”, a scris ministrul Sorin Grindeanu pe pagina de Facebook.

Autostrada Brașov-Bacău este proiectată să aibă o lungime estimată de 164 de kilometri și va reprezenta o nouă conexiune între regiunile Moldovei și Transilvaniei. Semnarea contractului va avea loc după finalizarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și soluționarea acestora.

Acest tronson de autostradă este parte din infrastructura de mare viteză care va facilita legătura între regiunea Moldovei și Transilvania, traversând localitățile Brașov, Târgu Secuiesc, Onești și Bacău, scrie Economica.