Infofinanciar > Info > Marcel Ciolacu, în inspecție la supermarket! Au scăzut sau nu prețurile alimentelor?
Info

Marcel Ciolacu, în inspecție la supermarket! Au scăzut sau nu prețurile alimentelor?

Premierul Marcel Ciolacu
Sursă foto: Facebook Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a decis să se implice personal în verificarea reducerilor de prețuri aplicate de marile lanțuri de magazine. Astfel, acesta a mers la cumpărături să vadă dacă reducerile se simt la raft.

„Am vrut să văd cu ochii mei cum s-a aplicat acest act normativ și am mers astăzi într-un magazin din Sectorul 4″, a notat premierul pe pagina sa oficială de Facebook.

Marcel Ciolacu a găsit prețuri reduse cu 50%

În efortul său de a evalua impactul măsurii privind reducerea prețurilor la alimentele de bază, care a intrat în vigoare la 1 august și a fost adoptată de marile lanțuri de magazine, Marcel Ciolacu s-a deplasat personal într-un magazin din Sectorul 4. Rezultatele inspecției au fost imediat împărtășite cu publicul prin postarea sa pe rețeaua de socializare.

„Protejarea puterii de cumpărare a românilor cu venituri mici și medii, cei mai afectați de inflație, a fost primul obiectiv vizat odată cu preluarea guvernării. De aceea, m-am bucurat să văd că OUG privind limitarea adaosurilor comerciale la produsele de bază începe să-și producă efectele.
Am vrut să văd cu ochii mei cum s-a aplicat acest act normativ și am mers astăzi într-un magazin Profi din Sectorul 4. Cele mai mari scăderi sunt la cartofii noi, apoi la pâine, telemea, făină și mălai.
Îi asigur pe toți românii că, în perioada următoare, toate autoritățile cu competențe de control vor verifica, în toate magazinele, ca acest act normativ să fie corect aplicat astfel încât prețul coșului zilnic al fiecărui român să fie redus.” a scris Marcel Ciolacu pa pagina sa de socializare.

Marcel Ciolacu spune că inflația va scădea sub 10%

Premierul a subliniat că această inițiativă a dus deja la o scădere semnificativă a prețurilor, cu reduceri de până la 35% sau chiar 50%. Optimist cu privire la viitor, Marcel Ciolacu a exprimat speranța că, începând cu luna următoare, inflația va putea fi menținută într-o singură cifră.

El și-a exprimat încrederea că această măsură va avea un impact pozitiv asupra economiei și va contribui la reducerea inflației la un nivel mai stabil și mai controlabil.

„Sunt sigur că această măsură începe deja să ajute concret milioane de oameni şi mai ales această măsură va aduce rapid inflaţia la o singură cifră, sper chiar de luna viitoare”, a precizat premierul.